Základ na "husté" polévky - krok za krokem
Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Energie | 3 602 kJ / 861 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,01 g |
Tuky | 27,27 g |
Vláknina | 32,91 g |
Cholesterol | 77 mg |
Sodík | 328 mg |
Sůl | 0,64 g |
Sacharidy | 120,31 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Česnek můžete do polévky jak namačkat, tak i nechat pouze stroužky, záleží na tom, jak pikantní to chcete mít a jak to kdo má rád. Po uvaření se dá vytáhnout z hrnce ven. Všechnu zeleninu kořenovou krájejte na jemno či strouhejte na hrubém struhadle, rychleji se uvaří a pustí více aroma. Je to základ, s kterým jsem začínala, tak se omlouvám všem zkušenějším kuchařkám a doufám, že jsem na nic nezapoměla.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
28. 8. 2010 08:39
24. 8. 2010 18:25
24. 8. 2010 18:19
24. 8. 2010 15:33
24. 8. 2010 15:31
24. 8. 2010 15:07
Když jsem začínala vařit, odehrávalo se to asi takto (bydleli jsme u rodičů bývalého manžela) - tchýně mi ráno řekla, aˇuvařím např. bramboračku a odjela do práce. V kuchařce stálo: "Umícháme tmavou jíšku..." Nebo jen "Polévku zahustíme jíškou" a já byla v háji... Pamatuji si, že tu první jsem raději zahustila ovesnými vločkami... A vlastně jsem si na všechno přišla sama. Jó, kdyby býval byl internet...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krůtí kostky v citronové marinádě s žampióny
Přidáno před 11 hodinami
Zeleninová polévka s nudlemi ve vepřovém vývaru
Přidáno před 19 hodinami
Plněné papriky na rajčatech a passatě pečené v pečence
Přidáno 16. 6. 2024 22:10
Polévka BORŠČ
Přidáno 16. 6. 2024 14:50
Panenka, lišková omáčka a domácí krokety s cibulkou a slaninou
Přidáno 16. 6. 2024 14:05
Máslové dortíky s Pikao krémem
Přidáno 16. 6. 2024 07:19
Právě bylo uvařeno:
Recept na rychlé muffiny s kousky čokolády
Macetka uvařil před 4 hodinami
Žampionový krém
Libca1954 uvařila před 5 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
renali uvařila před 7 hodinami
Šunkofleky
f1.krejcik uvařila před 7 hodinami
Uzená polévka s kroupami
hurcik.pavel uvařila před 8 hodinami
Banánové brownies
simapohankova uvařila před 8 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
simapohankova uvařila před 8 hodinami
Žemlovka jako od babičky
Ancavole uvařila před 10 hodinami
Hořčice z cukety
LuKrajKa uvařila před 10 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Wanilor uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Zpěvák Ben Cristovao je veganem z přesvědčení. Zvířata žijí v nekřesťanských podmínkách, říká slavný influencer
Základní druhy cukrářských špiček: Poradíme, které to jsou
Zámečtí kuřecí rarášci: Křupavé a šťavnaté kousky masa jsou obalené v těstíčku se speciální surovinou, která jim dodá říz
Další recepty
Tématické fráze: recept na huste polivky husté polévky husté polévky recepty vaříme krok za krokem husté zeleninové polévky kdy se dává jíška do polévky huste polivky polévkový základ hustá česneková polévka chvilka pro tebe vaříme krok za krokem hustá zeleninová polévka zaklad polevek zaklad na polivku zaklady polevek hustý polévky polivky huste polevky husté zeleninovy zaklad do polivky recepty husté polévky hustá zeleninová polévka se šmakounem
Suroviny: máslo, mrkev, celer, cibule, brambory, mouka hladká, voda, sůl, podravka, harmonie chuti, masox, fazole, brambory, česnek, majoránka, pepř, ocet, zelenina, brambory, česnek, majoránka, pepř
Základ na "husté" polévky - krok za krokem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y9RV
6 názorů