Postup přípravy
Krok 1: Do hrnce s vodou dáme nakrájené brambory, mrkev, osolíme, dáme koření a vaříme, když jsou brambory a mrkev měkké uděláme z mouky a oleje jíšku a zahustíme, povaříme a dochutíme cukrem a octem aby byla sladkokyselá.
Zveřejněno 26. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bobková polívka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GZ5K
Moje poznámka
Bobková polívka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GZ5K
Nejnovější recepty
Bramborové pyré se šafránem, vepřová panenka s omáčkou ze sušených rajčat a švestek
Přidáno před 6 hodinami
Dušená mrkev s medailonky z panenky
Přidáno před 11 hodinami
Jednoduché rizoto s mletým masem
Přidáno před 11 hodinami
Vaječný bagel
Přidáno 13. 5. 2025 19:39
Jednoduché a rychlé rizoto s ředkvičkami
Přidáno 13. 5. 2025 17:57
Tartaletky s rebarborovým pudinkem
Přidáno 13. 5. 2025 17:50
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sirup ze smrkových výhonků (pro Janinu)
muraia před 4 hodinami
Sněhové pusinky - uvnitř vláčné
bobinas před 4 hodinami
Lilek zapečený s vejcem
Jitka J. před 5 hodinami
Jablečné linecké řezy
Moanka před 5 hodinami
Nízkosacharidový Red Velvet Cake - Low carb
Nadja před 6 hodinami
Americké čokoládové cookies
Majdi_Hladka před 7 hodinami
Kiwi řezy - jemné a osvěžující
Pralenka před 9 hodinami
Hovězí líčka na kávě
Antonausprag před 9 hodinami
Cikánské párky podle oujezdské babičky
Nympheas před 12 hodinami
Polévka s vločkami
Kajkajak před 13 hodinami
Tématické fráze:
franfurska polevka,
recepty polívek,
ryby polivka,
bobková polévka,
hřibová polevka,
polevka franfurska,
dínová polévka,
bramborova polivka,
zasmažka,
recepty-polivky,
recept franfurská polévka,
polivkove recepty,
franfurská,
levné polívky,
levná polívka,
zalívánka,
jak se vaří ryby polívka,
hřibová polévka recept,
franfurská polévka recept,
jak se dělá polívka
Suroviny:
brambory,
mrkev,
sůl,
koření nové koření,
bobkový list,
pepř celý,
olej,
mouka hladká,
ocet,
cukr
Komentáře (6)
Postup:Brambory vaříme s kořením a když jsou poloměké,přidám zátřepku,chvíli povařím a po vypnutí přidám vajíčka protlačené přes kolečko na bramborový salát a osmaženou slaninu bez sádla.
Dochutím octem. Tedy žádná mrkev ani cukr nebo olej.Polévka má být hustá a sytá.Je vynikající,všechny návštěvy si ji přejí a vy ji taky vyzkoušejte.drlik.k@seznam.cz