Králík na černo v PH
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 418 kJ / 100 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 25,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Dokud byli normálně k dostání zajíci, dělalo se z nich a omáčka byla opravdu do černa. U nás se podávalo toto jídlo jako 1. chod po polévce na Štědrý den, a to s chlebem a pěkně z hlubokého talíře se lžící a to nám zůstalo dodnes, kdy už si tuto mňamku děláme jen z králíčka.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 11. 2014 12:36
Severinka: vidíš a mě se zdálo, že za 4 hodiny na tom pomalým to prostě trvá déle, že je lepší ten pomalý dávat na noc. Takže díky za zkušenost ![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
23. 11. 2014 12:28
Severinka:![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
tak jo
díky za odpověď
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
23. 11. 2014 12:15
Ivana Ch:
sikulka7:každý jsme si z domova přinesli ten svůj receptík![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
tak jak jsem ho popsala dělala moje maminka a ona ten recept má od své babičky![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
sikulka7:každý jsme si z domova přinesli ten svůj receptík
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
23. 11. 2014 12:12
Simona Kucerova:jo opravdu jsem ho dělala na I. a nejdříve 4 hodiny, ale zdálo se mě to málo, tak jsem ještě půlhodinku přidala![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
23. 11. 2014 11:11
Já taky dělám na vánoce králíka na černo, moje babička říkala, že bez králíka nejsou vánoce. Vařím králíka s divokým kořením, mrkví a celerem.Přidám mandle a rozinky.Když je králík uvařený, vyndám ho a vykostím. Zahustím perníkem a povidly - podle nich se jmenuje na černo.Nakonec přisladím a přikyselím.Králík načerno bez povidel není to pravé.![:-O :-O](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/21.png)
![:-* :-*](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/19.png)
![:-O :-O](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/21.png)
![:-* :-*](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/19.png)
![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
22. 11. 2014 14:26
Simona Kucerova: tady se asi upsala Mirka, vím, že psala, že ho dělá od rána, takže určitě myslela rychlejší, 2. stupeň. Ozve se ![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
22. 11. 2014 13:57
Králíka na černo dělám úplně jinak, ze zajíce byl nejlepší, ale ty už u nás nestřílíme, nejsou. Moc dobrý je to i ze srnčího, ti budeme mít na vánoce.
22. 11. 2014 10:54
Pěkný receptík
Severi je to opravdu na 1.stupeň je to ten pomalejší a nebo to má být na 2.stupeň??
Já ten 1.používám přes noc na vývary
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Panenka, lišková omáčka a domácí krokety s cibulkou a slaninou
Přidáno před 6 hodinami
Máslové dortíky s Pikao krémem
Přidáno před 12 hodinami
Makový koláč s jablky II
Přidáno před 22 hodinami
Jahody s cukrem zašlehané do pudinku
Přidáno 15. 6. 2024 20:12
Strouhaný koláč s jogurtovou náplní, jahodami a mangem
Přidáno 15. 6. 2024 17:33
Chuťovky se sardelovým očkem
Přidáno 15. 6. 2024 08:37
Právě bylo uvařeno:
Salát Little Gem (římský) s nivou a vejci.
misula29 uvařila před 45 minutami
Pšenično-žitný semínkový chléb
PetraCy uvařila před 1 hodinou
Banánové brownies
Kamilana uvařila před 1 hodinou
Rychlá kakaová buchta
lid.miroslav uvařil před 3 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
Effina uvařil před 5 hodinami
Bramborový koláč s květákem
Moanka uvařila před 6 hodinami
Květákové placičky
Karoli uvařil před 7 hodinami
Krůtí nudličky v zakysané smetaně
kusy.lukas uvařila před 7 hodinami
Svíčková na smetaně
malami uvařil před 8 hodinami
Chilli con carne
pazderka83 uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Další recepty
Tématické fráze: králík na cerno srnčí na černo kralik v ph králík s povidly recepty v ph recepty ph kralik s pernikem veprove na cerno králík na černo recept recepty králík na černo recepty v ph zajíc zajíc v pomalém hrnci recept na králíka na černo králík z ph králík ma černo co s králíka recepty králík recepty top recepty králík na černo vařím v ph top recepty ze srnčího s povidly
Suroviny: králík, cibule, olej, bobkový list, tymián, koření nové koření, pepř celý, cukr, voda, olej, mouka polohrubá, perník na strouhání
Králík na černo v PH
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q2J7
8 názorů