Guláš ze zajíce

lenka-m Kuchařka:

Jiné maso 13 názorů

32

Suroviny

50 dkg zaječího masa
1 mrkev
1 kořenová petržel
1 malý celer
1 velká cibule
2 lžičky rybízové zavařeniny
citrónová šťáva
4 lžíce oleje
5 dkg hladké mouky
1/8 l kysané smetany
5 kuliček pepře
3 kuličky nového koření
1 bobkový list
5 kuliček jalovce
špetka tymiánu
sůl
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Zaječí maso bez kosti nakrájíme na kousky. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso, na jemno nakrájenou zeleninu, všechno koření, podlijeme 1 l vody a dusíme.

  2. V průběhu dušení přidáme rybízovou zavařeninu. Když je maso měkké, tak ho vyndáme, šťávu se zeleninou a kořením prolisujeme přes sítko. Pak maso do šťáva vrátíme, přidáme trochu vody s rozšlehanou moukou.

  3. Povaříme a zjemníme kysanou smetanou. Ještě prohřejeme a můžeme podle chuti přidat citrónovou šťávu.

Poznámka

Podáváme s pečivem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 20 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Guláš ze zajíce

  • Iva Sluková Iva Sluková(neregistrovaný)

    Tak já musím recept pochválit, protože jsem dnes uvařila, jelikož jsem dostala čerstvě sraženého zajíce a bylo to luxusní žrádlo.:-p Ukládám si tento receptík na příště. Dík autorce.:yes:

    Odpovědět

  • pohlreich pohlreich(neregistrovaný)

    nadherne vypada,i knedliky super.jen místo oleje by ch dal sadlo.ale jinak opravdu nemá chybu.:yes::yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    paprika....:-D, vies ze to bola skutocne ona????? mala som z nej tak na jednu porciu.....mam preplnenu mraznicku normalnymi kralikmi od otca z kotca (ty kokso..ako som to krasne zrymovala) tak som nicila malickosti...ako par kociek *kapibary* a jednu sisticku bramb.knedl.

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Výbušná :yes::yes: Já bych se do takto složitého receptu asi nepustila. Já jsem na ty rychlovky:-8. Fotky jsou OK a vyžraný talíř nemá chybu:yes::-D;-).
    Zvěřinu mám ráda, ale neumím ji udělat. Jen jednou jsem dělala z nutnosti guláš z divočáka - Tonda ho trefil autem.
    PS: - To byla opět mara stepní ? :-D:-D:-D

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Teď čtu, že se to Bazalce nelíbí. Její názor jí neberu, ale mně fotka náhodou připadá vtipná a v pořádku:-) Je to svým způsobem i forma poděkování autorce receptu.

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Jejda, mně se také líbí ten "vyžraný talíř" :-) Tak má vypadat talíř z chutného jídla!! :-)A také věřím, že moc chutnalo, recept i fotky jsou parádní!..Bodík:yes:

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    Ježíši, Výbušná, ten "vyžranej" talíř je fajn, je vidět, že manželovi chutnalo.
    Bazalko, nepoučuj už zase. Až budeš mít tolik pěkných receptů jako výbušná a tolik fotek, tak si "rejpej":-D

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    bazalka...nic sa nestalo...je mi celkom jedno co si myslis a pises:-p

    Odpovědět

  • bazalka bazalka

    Teď asi zase šlápnu do vosího hnízda, ale děvčata, pokud vkládáte fotky, snažte se, aby alespoň trochu reprezentovaly ten daný recept.
    Výbušná, nezlob se, ale to třetí foto "vyžraný talíř" by bylo lepší si nechat v rodinném archívu. Promiň. :-8:-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    vybusna, fotky jsou lepší, jak u Kolozvarského zelí:-)), tak si s tím nedělej hlavu. Já jsem teď vyfotila ty cikánské nočky a blbec na tmavém talíři a udělalo mi to to samé, co tobě. Jídlo je vidět a pozadí černé, ale koukám, že ty máš talíř bílý. No, snad kvůli toho nezačnu navštěvovat kurs focení, ne?:-)) Jo a ten zkjíc, jak jsem ho tehda dělala, no, řekla bych, že tak naložený a upravený byl hodně podobný hovězímu šťavnatému masu, fat. Byla jsem překvapená.

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    jana r...a ja premyslam, ze pojdeme na nakup a zozeniem toho bazanta...v zivote som to nejedla

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    mam velmi zle fotky, ale ked som to zistila, tak manzel to uz zjedol. tento recept som dlho nechavala bokom, pretoze tam ide ta kysla smotana a muz to nema v oblube, tak som ju dala decentne na kraj porcie a ako dokaz vam ukazujem vyjedeny tanier + kysla smotana ;-) ..mala som divokeho zajaca a nemarinovala som ho...chyba..tento bol dost citit zajacinou.. a dala som prilis vela mrkvy a prilis vela cervenej cibule, takze aj ta omacka bola dost sladkasta. vobec neviem, ci sa k tomu ten bramborovy knedlik hodil, ale vypadol mi z mraznicky a nedal sa mi dat naspat:-8...no ja mam kopu vyhrad voci tomuto jedlu, ale ako vidite, manzel si nestazoval.

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Já jsem jen viděla tu fotku a bylo mi jasné, že je to od vybusne:-), ty děláš samé speciality;-) Králíka sice seženeme, je to jak dostihový kůň:-D, viděla jsem v Hypernově i klokana, žraloka, bažantí prsa, stály kolem 400kč:-)), no, nekup to!:-D, ale zajíce jsem neviděla. Kdysi jsem ho dělala, měla naloženého, už nevím, fakt v čem, někdo mi poradil. Pak jsem dusila strouhanou mrkev na másle, ta se zalila vodou a tím se to celou dobu dušení podlévalo a pak se dal zapéct. byl vynikající! Takže, to bych si dala. Například bažanta ne, připadá mi kyselý.

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo