Kapr na černo

www.toprecepty.cz Kuchař:

Ryby 5 názorů

32

Suroviny

2 kg kapra (očištěného vykuchaného)
sůl
kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel)
10 dkg cibule
15 dkg másla
6 dkg cukru
10 dkg citronu
5 dkg octa
3 dkg mouky
3 dkg perníku (strouhaného)
nové koření
pepř celý
bobkový list
5 dkg švestkových povidel
3 dkg rozinek
3 dkg mandlí
5 dkg červeného vína
5 dkg sušených švestek
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Očištěného, vykuchaného, opláchnutého kapra rozdělíme na dvě půlky, pak naporcujeme.

  2. Porce ryby pak vložíme do osolené vařící vody, zvolna vaříme asi 12 - 14 minut a potom vyjmeme z vody.

  3. Očištěnou a opláchnutou kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky a osmažíme společně s částí cukru na polovině másla dohněda. Pak do zeleninového základu přidáme opláchnutý citron nakrájený na plátky, přilijeme ocet, procezený vývar z ryb, vše zahustíme zásmažkou připravenou z druhé části másla a hladké mouky, rozšleháme a přidáme strouhaný perník, divoké koření, povidla a za častého míchání zvolna vaříme nejméně hodinu.

  4. Povařenou omáčku dosolíme, ochutíme ji červeným vínem, cukrem a procedíme hustým sítem. Jako vložku přidáme opláchnuté a spařené rozinky, spařené a oloupané mandle (stačí na chvíli vložit do vařící vody nechat okapat a prochladnou, jdou loupat), nakrájené na nudličky a uvařené na malé kousky nakrájené sušené švestky.

  5. Podáváme tak , že kapra přelijeme omáčkou a jako přílohu volíme houskové knedlíky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 29 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kapr na černo

  • Zdenka1 Zdenka1

    Tuto úpravu kapra jsem dělala poprvé a musím říci, že jsme si pochutnali:-p. Recept jsem si ale trošku upravila. Kapra jsem nevařila, ale upekla na másle a připravenou omáčkou polila. Jako přílohu jsem zvolila žemlový knedlík od Doogy. Mana nebeská:-p:yes:
    +1 bodík:yes:

    Odpovědět

  • jimmy.vesely@seznam.cz jimmy.vesely@seznam.cz(neregistrovaný)

    Do omáčky jsme přidali černé pivko (2 dcl) panáka slivovice a byla to mňamka (rozinky na noc namočte v brandy, koňaku nebo rumu). I děcky mlaskala!
    P.S.: Zbytek slivky jsme dopili a bylo nám báječně svátečně (byla to 3,5l 60% Sudličkova pálenka)...to byla jízda! Lodní kuchař DJ Jimmy :-D

    Odpovědět

  • Michael Michael(neregistrovaný)

    Vylosoval jsem si před 3 léty na závěrečné zkoušky v oboru kuchař-číšník a podle komise na výbornou takže prošel :-) Moc dobré ;-)

    Odpovědět

  • Hanca Hanca (neregistrovaný)

    omacka s kaprikem ,namka.:yes:

    Odpovědět

  • Boubelinda Boubelinda

    Takovoudle omáčku jsem dělala poprvé a je vynikající. :yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo