Marlenka podomácku
Marlenka je značka medovo-karamelového dortu, pečeného podle tajné arménské receptury. Domácí napodobeniny tohoto dortu se však značně rozšířily, protože se jedná o lahodný a nevšední zákusek.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 33 778 kJ / 8 073 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 120,90 g |
Tuky | 474,58 g |
Vláknina | 20,70 g |
Cholesterol | 1,96 g |
Sodík | 3,86 g |
Sůl | 1,23 g |
Sacharidy | 819,24 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 11. 2013 14:28
dnes budu delat poprve,mohu misto masla dat heru?top recepty
21. 2. 2013 18:20
Veronika.Hrozna:Recept se povedl,ale výsledek po ochutnání mě velice zklamal!
17. 2. 2013 16:43
Dneska jsem udělala tuhle Marlenku a právě se chladí. Pečlivě si hlídejte ty odkrojené kousky na posypání ,mě je " někdo " sež..l !
5. 12. 2011 17:02
vyskúšala som marlenku podla teba a je to , ja som doteraz salko varila , ale vdaka tebe už nebudem posielam ti +1 a fotku
12. 7. 2011 21:37
lusinda: dělala jsem několikrát, mám tu i fotky u tohoto receptu, to salko se nevaří, smíchá se s kaší a s máslem, je to opravdu dobrůtka, a když je uleželá...mana nebeskaá
12. 7. 2011 20:05
Doma dělám medovník,ale do krému nepoužívám Salko.Tohle může být dobré jen se chci zeptat to Salko se předem uvaří?Děkuji za odpověd
19. 2. 2011 17:32
Marlenka nebo medovník,je to přece stejné,jen se liší trochu poměr ingrediencí,výsledek je však stejný prostě chrochrochro!!!
25. 12. 2010 18:39
dobry den,
chystam sa aj ja upiect marlenku, ale cokoladovu. Prosim Vas, do cesta mam pridat iba kakao, alebo je v tom este aj nejaky iny rozdiel? :) a este by som vas poporsila o rady co sa tyka samotneho pecenia... ak mate nejake vychytavky taks a podelte ) dakujem :)
chystam sa aj ja upiect marlenku, ale cokoladovu. Prosim Vas, do cesta mam pridat iba kakao, alebo je v tom este aj nejaky iny rozdiel? :) a este by som vas poporsila o rady co sa tyka samotneho pecenia... ak mate nejake vychytavky taks a podelte ) dakujem :)
26. 9. 2010 18:43
Opět jsem upekla, opět se povedla a byla báječně zaležená. Posílám pár foteček.
13. 9. 2010 17:49
podle tohoto i trochu pozměněného receptu jsem ji pekla, ale nedokázal by mi někdo říct jaký je rozdíl v ingrediencích na marlenku a na medovník? Je snad marlenka v tomto poměru těsta cukru a nebo je to 180g cukru a 700g mouky a soda rozmíchaná v octu? Nebo je to medovník? Jinak se těsta dají zvládnout obě bez problémů.
16. 8. 2010 11:40
tak vyzkoušeno a je vynikající...už nikdy nebudu dělat medovník,ale Marlenku
30. 4. 2010 13:03
Pekli jsme ji v neděli, opravdu je super, všem moc chutnala
24. 2. 2010 22:48
marlenku jsem jedla w restauraci a byla strašně přeslazená,ale tady tahle vypadá že nebude...o veekendu zkusím...
18. 2. 2010 15:57
...už mám ne ni takovou chuť ale nevím, jesli dělar sv. nebo tmavou, má někdo recept na tmavou?? děkuji
12. 2. 2010 18:43
Marlenka se povedla akorát bacha na to zahřátí těsta....
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 5 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaná bábovka s vaječným konakem
eskymak uvařila před 2 hodinami
Buchta s jablky a čokoládovou polevou
Sluncejasne uvařila před 2 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Wanilor uvařila před 3 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Michaela1818 uvařila před 4 hodinami
Koláče s plněným okrajem
Polina uvařila před 5 hodinami
Levandulový sirup s mátou - domácí limonáda
Marcela0123 uvařila před 5 hodinami
Zeleninové lasagne
TondaJ uvařila před 5 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
paprika1000 uvařila před 6 hodinami
Koprová omáčka
olca1983 uvařila před 6 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
MiraBar uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Jaký je rozdíl mezi medovníkem a Marlenkou? Máme pro vás vysvětlení
Jak připravit bezkonkurenční medovníkové kuličky? Jeden z nejoblíbenějších druhů cukroví zvládneme velmi snadno
Další recepty
Tématické fráze: rezy marlenka marlenka recept na plech moučníky na víkend marlenka řezy kakaová marlenka recept medovník marlenka kakaová marlenka marlenka-recept moučník marlenka řezy marlenka recept marlenka na plech cokoladova marlenka tmavá marlénka recept medovnik marlenka recept maminčiny recepty medovník marlenka marlenka cena tmavá marlenka krem na marlenku marlenka kakaová marlenka tmavá
Suroviny: máslo, vejce, cukr krupice, mouka hladká, soda jedlá, mléko, med, ořechy mleté, rum, mléko, krupice, cukr krupice, máslo, salko
Marlenka podomácku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/48V1
26 názorů