Pečená jelení kýta nebo plecko

lenka-m Kuchařka:

Jiné maso 6 názorů

54
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Suroviny

1 kg jelení kýty nebo plecka
10 dkg slaniny
8 dkg másla
sůl
2 středně velké cibule
3 kostky cukru
4 hřebíčky
8 kuliček pepře
malá kávová lžička čerstvého zázvoru
2 bobkové listy
citrónová kůra
citrónová šťáva
1/2 lžíce octa
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Maso vykostíme, prošpikujeme slaninou, potřeme rozpuštěným máslem a na 2 dny uložíme do lednice.

  2. Do kastrolu dáme máslo, na kostičky nakrájenou slaninu a cibuli, hřebíček, zázvor, pepř, cukr a podusíme do zhnědnutí.

  3. Na to vložíme maso, osolíme, přidáme bobkový list, citrónovou kůru, šťávu ze čtvrtky citrónu, ocet a dusíme doměkka. podle potřeby podléváme.

  4. Když je maso měkké, vyjmeme ho a šťávu zahustíme moukou.

  5. Necháme přejít varem. Podle chuti můžeme přidat ještě citrónovou kůru, šťávu.

  6. Maso nakrájíme na porce a vložíme zpět do omáčky, aby se do masa nasákla.

Poznámka

Jako přílohu podáváme knedlíky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečená jelení kýta nebo plecko

  • Zdenka1 Zdenka1

    Přidávám bodík a fotku:yes::-p. Pochutnali jsme si, jen té šťávičky bylo málo;-)

    Odpovědět

  • Helena Hájková Helena Hájková(neregistrovaný)

    Recept je to sice staršího data, ale budu teď dělat jelení maso a toto se mi docela líbí. Mám dotaz, mohlo by se to jíst s jemným bramborovým knedlíkem?? dík:-)

    Odpovědět

  • maris maris

    vybusna - vypadá to, že jste si fakt pochutnali :yes::yes: posílám Lence i Tobě bodík :-))

    Odpovědět

  • vybusna vybusna

    :-)no aby som to vysvetlila....ja vozim z nemecka repkovy olej s maslovou prichutou, ktory neskodi malickemu chlapcekovi s akutnou leukemiou na pecen a tak mu varia iba na nom a jeho ocko je polovnik...takze ja olej, on divinu...prave vcera som dostala diviaka....btw som velmi prekvapena, ako rychle sa to maso urobila...ocakavala som poctive cca 2 hodiny...a neviem ci som to robila hodinu...ale je fakt, ze maso bolo poctivo ulezane v masle 2 dni v bystrici, 1 den na ceste bystrica mnichova a dnes som to konecne uvarila uz v nemeckej kuchyni...inak divinu uz nepacujem...len tym maslom...raz som robila diviaka od maris a tam som to ocenila a mam s tym velmi dobru skusenost.

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    vybusna, ty jsi odvážlivec!! Já bych do toho taky asi šla, už ze zvědavosti, ale kde v Orlové potkáš jelena, že:-// a fakt ani v Hypru nemají. Mají jen kance a jehněčí, už jsem taky hledala. Možná Kaufland, ale tam jsem se zase zapoměla zeptat. Ode mnáš plus už za tu odvahu, protože, co kdyby to manželovi nechutnalo a určitě je jelen drahý!!:yes::yes:

    Odpovědět

  • vybusna vybusna

    nemala som maso vkuse, ale nakrajane medajlonky...tak som ich nespikovala slaninou a chybalo to tam, pretoze to bolo malicko suche...ale nahradili sme si to skvelou chutou omacky a celkove aj masa....nabuduce by som ubrala cukor, neviem, ci je jelenie maso sladkaste, ale nesla som tu sladku chut prebit, okrem ingediencii v recepte, som tam nasypala este zmes korenin na divinu....klinceky to nadherne prevonali...velmi prijemny recept...davam plusko

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo