Pečená jelení kýta nebo plecko

lenka-m Kuchařka:

Jiné maso 6 názorů

54

Suroviny

1 kg jelení kýty nebo plecka
10 dkg slaniny
8 dkg másla
sůl
2 středně velké cibule
3 kostky cukru
4 hřebíčky
8 kuliček pepře
malá kávová lžička čerstvého zázvoru
2 bobkové listy
citrónová kůra
citrónová šťáva
1/2 lžíce octa
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Maso vykostíme, prošpikujeme slaninou, potřeme rozpuštěným máslem a na 2 dny uložíme do lednice.

  2. Do kastrolu dáme máslo, na kostičky nakrájenou slaninu a cibuli, hřebíček, zázvor, pepř, cukr a podusíme do zhnědnutí.

  3. Na to vložíme maso, osolíme, přidáme bobkový list, citrónovou kůru, šťávu ze čtvrtky citrónu, ocet a dusíme doměkka. podle potřeby podléváme.

  4. Když je maso měkké, vyjmeme ho a šťávu zahustíme moukou.

  5. Necháme přejít varem. Podle chuti můžeme přidat ještě citrónovou kůru, šťávu.

  6. Maso nakrájíme na porce a vložíme zpět do omáčky, aby se do masa nasákla.

Poznámka

Jako přílohu podáváme knedlíky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 19 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečená jelení kýta nebo plecko

  • Zdenka1 Zdenka1

    Přidávám bodík a fotku:yes::-p. Pochutnali jsme si, jen té šťávičky bylo málo;-)

    Odpovědět

  • Helena Hájková Helena Hájková(neregistrovaný)

    Recept je to sice staršího data, ale budu teď dělat jelení maso a toto se mi docela líbí. Mám dotaz, mohlo by se to jíst s jemným bramborovým knedlíkem?? dík:-)

    Odpovědět

  • maris maris

    vybusna - vypadá to, že jste si fakt pochutnali :yes::yes: posílám Lence i Tobě bodík :-))

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    :-)no aby som to vysvetlila....ja vozim z nemecka repkovy olej s maslovou prichutou, ktory neskodi malickemu chlapcekovi s akutnou leukemiou na pecen a tak mu varia iba na nom a jeho ocko je polovnik...takze ja olej, on divinu...prave vcera som dostala diviaka....btw som velmi prekvapena, ako rychle sa to maso urobila...ocakavala som poctive cca 2 hodiny...a neviem ci som to robila hodinu...ale je fakt, ze maso bolo poctivo ulezane v masle 2 dni v bystrici, 1 den na ceste bystrica mnichova a dnes som to konecne uvarila uz v nemeckej kuchyni...inak divinu uz nepacujem...len tym maslom...raz som robila diviaka od maris a tam som to ocenila a mam s tym velmi dobru skusenost.

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    vybusna, ty jsi odvážlivec!! Já bych do toho taky asi šla, už ze zvědavosti, ale kde v Orlové potkáš jelena, že:-// a fakt ani v Hypru nemají. Mají jen kance a jehněčí, už jsem taky hledala. Možná Kaufland, ale tam jsem se zase zapoměla zeptat. Ode mnáš plus už za tu odvahu, protože, co kdyby to manželovi nechutnalo a určitě je jelen drahý!!:yes::yes:

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    nemala som maso vkuse, ale nakrajane medajlonky...tak som ich nespikovala slaninou a chybalo to tam, pretoze to bolo malicko suche...ale nahradili sme si to skvelou chutou omacky a celkove aj masa....nabuduce by som ubrala cukor, neviem, ci je jelenie maso sladkaste, ale nesla som tu sladku chut prebit, okrem ingediencii v recepte, som tam nasypala este zmes korenin na divinu....klinceky to nadherne prevonali...velmi prijemny recept...davam plusko

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: recepty jelení maso jelení maso recepty pečené jelení maso jelení maso recepty z jeleního masa recepty na jelení maso úprava jeleního masa jeleni recepty recepty z jelena jelení maso recept jelen recepty recepty jelen vepřové plecko recepty recept na jelení maso pecene veprove plecko bratislavské plecko jelen recept jelení maso pečené veprove plecko pecene bratislavská pečeně

Zapomněl/a jsem heslo