Panýr - domácí sýr
Panýr, vegetariánský sýr původem z Indie, je opravdu velice snadný na přípravu. Jeho využití v kuchyni je opravdu velice rozličné, můžete jej připravit samotný na grilu, nebo ho použít do různých pokrmů.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 6 460 kJ / 1 544 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 75,90 g |
Tuky | 85,10 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 322 mg |
Sodík | 1,13 g |
Sůl | 2,30 g |
Sacharidy | 118,60 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Recept jsem převzal a přepsal z Kršnovy vegetariánské kuchařky.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 3. 2017 22:18
Coleta: Dala jsem 1dcl octu, syrovátka byla nádherně čirá, dala jsem ji do zákvasové polévky,
15. 3. 2017 12:42
cathleen: Syrovatku jsem okoštoval a dá se normálně pít, takže žádný problém, použít ji do těsta.
14. 3. 2017 13:13
Kolik ml octa na toto množství mléka?
14. 3. 2017 11:15
evosheek: co potom s tou syrovátkou Obyčejnou přidávám třeba do kynutého těsta místo vody, není tahle díky citronu nebo octu víc kyselá?
14. 3. 2017 10:12
Sudet: Díky za doplnění.
14. 3. 2017 10:12
Mourka: Díky za doplnění.
14. 3. 2017 03:34
Vyzkoušela jsem, jako srážecí čínidlo použila dle rady ocet, který se zcela vypláchl z hmoty, a výsledek mne doslova ohromil. Ze dvou a půl litru mléka jsem dostala dva menší válečky, jeden ochutila solí a česnekem, druhý solí a čerstvými bylinkami Sýr byl za hodinku, utažený v alobalu, tvrdý a krásně šel krájet. Tento recept už u nás zůstane.
12. 3. 2017 23:17
Panýr dělám, neosvědčilo se mi nic kromě octa, díky kterému je syrovátka úplně čirá, tzn že sýřenina se srazí všechna. Zatížit sýřeninu není třeba, stačí v cedníku rukou vymačkat syrovátku, až se začne drobit, pak buď ochutit nebo neochucenou rovnou rozložit na alobal/fólii, zarolovat a utáhnout zamotáním konců. Váleček se vloží do chladu a za 30-90 minut (podle velikosti válečků) je sýr ztuhlý, vhodný na krájení
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Panenka, lišková omáčka a domácí krokety s cibulkou a slaninou
Přidáno před 5 hodinami
Máslové dortíky s Pikao krémem
Přidáno před 12 hodinami
Makový koláč s jablky II
Přidáno před 22 hodinami
Jahody s cukrem zašlehané do pudinku
Přidáno před 23 hodinami
Strouhaný koláč s jogurtovou náplní, jahodami a mangem
Přidáno 15. 6. 2024 17:33
Chuťovky se sardelovým očkem
Přidáno 15. 6. 2024 08:37
Právě bylo uvařeno:
Salát Little Gem (římský) s nivou a vejci.
misula29 uvařila před 30 minutami
Pšenično-žitný semínkový chléb
PetraCy uvařila před 1 hodinou
Banánové brownies
Kamilana uvařila před 1 hodinou
Rychlá kakaová buchta
lid.miroslav uvařil před 3 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
Effina uvařil před 4 hodinami
Bramborový koláč s květákem
Moanka uvařila před 6 hodinami
Květákové placičky
Karoli uvařil před 7 hodinami
Krůtí nudličky v zakysané smetaně
kusy.lukas uvařila před 7 hodinami
Svíčková na smetaně
malami uvařil před 7 hodinami
Chilli con carne
pazderka83 uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Rajčatové placky s olivami podle Josefa Maršálka krásně voní po bazalce. Hodí se jako občerstvení nejen na piknik
Jak vyrobit domácí sýr z čerstvého mléka a syřidla? Poradíme recept na chutný a levný sýr, jehož výroba je snadná
Houbová omáčka s mletým řízkem je hotová během chvíle: Netradiční spojení překvapí úžasnou vůní i perfektní chutí
Další recepty
Tématické fráze: panyr sýr panyr domácí sýr cottage recept panýr recept sýr ze syrovátky sýr z kyselého mléka panyr syr domácí sýr recept domaci syr panýr recepty domaci sýr z kyselého mléka co je panýr domací sýr z mleka a octa domácí sýr ocet jak ochutit domaci syr čím ochutit sýr cottage cim ochutit domaci syr domací sýr z plnotučného mléka plátýnko na sýr recept panyr
Suroviny: mléko plnotučné, šťáva citronová
Panýr - domácí sýr
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yWgV
8 názorů