Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí á la "cottage"

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min

10 min (10 min příprava)

30. 3. 2017 11:30

Suroviny pro 4

4

Nutriční hodnoty

Energie88 kJ / 21 kcal
Bílkoviny1,53 g
Tuky0,68 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 3 mg
Sodík 18 mg
Sůl0,05 g
Sacharidy2,21 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Toto jídlo dělávám k snídani, určitě jste poznali, že jde o pokrm dietní, při cukrovce a jaterní chorobě, kdy nesmím tuk, bílou mouku, cukr, ovoce, med atd. Ale na druhé straně je to dobré jako cottage, ten bez smetany. Hrudky tvarohu udělají z jídla baštu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

hosta hosta

2. 4. 2017 11:44

janky3: netrap se, tady se většinou strhnou diskuze o název daleko větší, než o recept sám;-)

janky3 janky3

2. 4. 2017 10:36

Dajda: Dobrá, upravila jsem název. Netušila jsem, že si nemohu zvolit název, který se mi líbí. Příště budu opatrnější.

Dajda Dajda

2. 4. 2017 05:17

janky3: Pokud používáme název potraviny, jejíž složení a výroba jsou určeny tradicí a jistě i předpisy, tak na názvu rozhodně záleží. To by se pak mohlo stát, že se spolu nedomluvíme. :-O A platí to nejen o kuchyni, ale také o řadě dalších oborů lidské činnosti.
Cottage je prostě druh čerstvého sýra stejně jako například žervé a středověk je období, které nastalo po konci starověku. Howgh., s tím se nedá nic dělat!

janky3 janky3

1. 4. 2017 19:12

Frantiska: Tvaroh polotvrdý se rozdrolí, ale nerozmačká, takže zůstanou hrudky. Mléko nebo smetana je pak lehce ohladí a je to fakt dobré. Já smetanu nesmím, tak dávám mléko. Se smetanou je to ovšem daleko lepší. Rozhudu nám dělala babička z tvarohu domácího a podmáslí (domácího s kousky másla). A se spoustou pažitky. Někteří sousedé ve vsi měli kravku a od nich byl tvaroh i podmáslí za ušité šaty nebo jiné oblečení. Myslím, že záleží spíš na chuti, než na názvu.:-K

casino casino

31. 3. 2017 04:49

"Domácí cottage"
Frantiska:
Jj, vypadá to jak píšete :yes: ale na názvy receptů a podle Ledeckého i na ptáky jsme krátký, že :-D
No, toto je spíše cosi jako rozhuda s Veselou krávou... ;-)

Frantiska Frantiska

30. 3. 2017 16:56

dost dlouho jsem nad receptem premyslela. Jako pomazanka zajimave. Ale nazev je velmi zavadejici. Cottage je proste tvarohovy syr.

Zdroj wiki:
Cottage je tvarohový sýr mírné příchuti. Je vysušený, ale ne stlačený, takže v něm zůstává stopa syrovátky. V průběhu zpracování je sýr obvykle omýván kvůli odstranění kyselosti, což mu dává nasládlou chuť tvarohového sýru. Není ani uležený, ani barvený. Různé druhy cottage se připravují z mléka s různým množstvím tuku.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: cotage jak vyrobit cottage domací vyroba cottage domácí výroba sýru cottage vyroba cottage cottage výroba vyroba syru cottage domácí cotage domácí výroba sýry cottage domácí výroba syra cottage vyroba domaciho cottage cottage recept recept na výrobu cottage domaci.cottage domácí výroba cotage jak vyrobit ccotage domaci cotige cottage domácí výroba recept s cottage recept z cottage

Suroviny: tvaroh, tvaroh ve vaničce, sýr žervé, mléko, koření na bylinkové máslo, sůl, pažitka,

TopRecepty.cz

Domácí á la "cottage"

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0j6G