Domácí á la "cottage"

Pomazánky Doba přípravy: 10 minut 6 názorů

Pomazánky Doba přípravy: 10 minut 6 názorů

Suroviny 4 porce

1 tvaroh trojúhelník polotvrdý
1 odtučněný tvaroh ve vaničce
2 trojúhelníčky Veselé krávy
1/2 krabičky žervé bez příchuti
(může být i celá krabička)
3 lžíce mléka čerstvého
1,5 -2 lžičky koření na bylinkové máslo
sůl
pažitka
zeleninová obloha

Postup přípravy receptu

  1. V misce rozděláme tvaroh, sýr, žervé, mléko, koření, nakonec rozdrolíme tvaroh trojúhelník. Smícháme a ochutnáme, zda je třeba přisolit, okořenit či naředit.

  2. Na talířky dáme kopičky tvarohové směsi a posypeme nastříhanou pažitkou. Obložíme zeleninou a jíme se žitným chlebem. Já si k téhle baště dělám kakao, kakaový prášek holandského typu, se stévií. Také bílou kávu z Cara nebo horké mléko, do něhož si vyluhuji černý čaj.

  3. Pak už si jen pochutnáváme.

Poznámka od kuchařky

Toto jídlo dělávám k snídani, určitě jste poznali, že jde o pokrm dietní, při cukrovce a jaterní chorobě, kdy nesmím tuk, bílou mouku, cukr, ovoce, med atd. Ale na druhé straně je to dobré jako cottage, ten bez smetany. Hrudky tvarohu udělají z jídla baštu.

Komentáře k receptu Domácí á la "cottage"

  • hosta hosta

    janky3: netrap se, tady se většinou strhnou diskuze o název daleko větší, než o recept sám;-)

    Odpovědět

  • janky3 janky3 (autorka receptu)

    Dajda: Dobrá, upravila jsem název. Netušila jsem, že si nemohu zvolit název, který se mi líbí. Příště budu opatrnější.

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    janky3: Pokud používáme název potraviny, jejíž složení a výroba jsou určeny tradicí a jistě i předpisy, tak na názvu rozhodně záleží. To by se pak mohlo stát, že se spolu nedomluvíme. :-O A platí to nejen o kuchyni, ale také o řadě dalších oborů lidské činnosti.
    Cottage je prostě druh čerstvého sýra stejně jako například žervé a středověk je období, které nastalo po konci starověku. Howgh., s tím se nedá nic dělat!

    Odpovědět

  • janky3 janky3 (autorka receptu)

    Frantiska: Tvaroh polotvrdý se rozdrolí, ale nerozmačká, takže zůstanou hrudky. Mléko nebo smetana je pak lehce ohladí a je to fakt dobré. Já smetanu nesmím, tak dávám mléko. Se smetanou je to ovšem daleko lepší. Rozhudu nám dělala babička z tvarohu domácího a podmáslí (domácího s kousky másla). A se spoustou pažitky. Někteří sousedé ve vsi měli kravku a od nich byl tvaroh i podmáslí za ušité šaty nebo jiné oblečení. Myslím, že záleží spíš na chuti, než na názvu.:-K

    Odpovědět

  • casino casino

    "Domácí cottage"
    Frantiska:
    Jj, vypadá to jak píšete :yes: ale na názvy receptů a podle Ledeckého i na ptáky jsme krátký, že :-D
    No, toto je spíše cosi jako rozhuda s Veselou krávou... ;-)

    Odpovědět

  • Frantiska Frantiska

    dost dlouho jsem nad receptem premyslela. Jako pomazanka zajimave. Ale nazev je velmi zavadejici. Cottage je proste tvarohovy syr.

    Zdroj wiki:
    Cottage je tvarohový sýr mírné příchuti. Je vysušený, ale ne stlačený, takže v něm zůstává stopa syrovátky. V průběhu zpracování je sýr obvykle omýván kvůli odstranění kyselosti, což mu dává nasládlou chuť tvarohového sýru. Není ani uležený, ani barvený. Různé druhy cottage se připravují z mléka s různým množstvím tuku.

    Odpovědět

Tématické fráze: cotage jak vyrobit cottage domací vyroba cottage domácí výroba sýru cottage vyroba cottage cottage výroba vyroba syru cottage domácí cotage domácí výroba sýry cottage domácí výroba syra cottage vyroba domaciho cottage cottage recept recept na výrobu cottage domaci.cottage domácí výroba cotage jak vyrobit ccotage domaci cotige cottage domácí výroba recept s cottage recept z cottage