Knedlíky pro svobodné pány

Jana Remkova Kuchařka:

Přílohy 64 názorů

546

Suroviny

1 tvrdý rohlík
1 středně velký syrový brambor
cibule
slanina
klobása (nemusí být)
Recept si zatím oblíbilo 46 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambor si oloupeme, nastrouháme.

  2. Tvrdý rohlík také nastrouháme, spojíme s bramborem, mírně osolíme a zpracujeme.

  3. Děláme knedlíčky ve velikosti vlašských ořechů a vkládáme do vroucí osolené vody. Když vyplavou, jsou hotové.

  4. K uškvařenému špeku přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a pokud chceme, můžeme přidat klobásku.

  5. Co se týká množství, větším jedlíkům bych doporučila minimálně 3 brambory, na každý jeden rohlík, záleží na chuti každého z nás.

Poznámka

Zdroj-Doporučené recepty Jana Karnetová Strakonice

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 174 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Knedlíky pro svobodné pány

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Palecek: No super, to mám radost :-). Klidně lze použít i strouhanka-40g 1 rohlík :-)

    Odpovědět

  • Palecek Palecek

    Jana Remkova: Vynikající! Rychlý, levný, výborný.. synoj ochutnal a olizoval se udělal jsem 3 porce a zítra si ohřeje k obědu .. budu to vařit často pač tvrdých rohlíků mám víc než dost :yes::-D

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Palecek: jsou skvělé a jednoduché. Když nemám suchý rohlík, použiji strouhanku, tak 40g váží jeden rohlík. Pro chlapa bych udělala nejméně ze 3 porcí :-)

    Odpovědět

  • Palecek Palecek

    tohle zkusím pro moje děti a pro me jako svobodneho si k tomu jeste udelam zelí :-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Slavka: zdravím na Slovensko!!! :-) :-K

    Odpovědět

  • Slavka Slavka(neregistrovaná)

    :yes:Ďakujem, je to jednoduché a chutné. Zdravím zo Slovenska :-K

    Odpovědět

  • casino casino

    Strouhanka?
    V každé druhé "kuchařce" stojí, že než suchá strouhanka na SMAŽENÍ, tak je lepší strouhanka ze starších neúplně suchých rohlíků.
    No, kdo mlel či mixoval nevysušené rohlíky, tak ví své:-D a u nás jsme senzoricky nepoznali, zda byly řízky nacucané tukem víc, nebo míň:-)
    Dříve jsem naschvál nechával bílé pečivo na strouhanku, ale teď ji zpravidla kupuju a už ve vůni je rozdíl podle různých producentů (pekáren)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Ivosisko: Děkuji za záskok, mám stejný názor ;-)

    Odpovědět

  • Ivosisko Ivosisko

    Karel: Nechci se paní Janě míchat do reakce (přesto tak činím ;-) ) - samozřejmě tento detail asi bude na libovůli každého, jenže - nespotřebované pečivo bude mít doma každý druhý (zde je příležitost ho upotřebit) a druhé jenže - kupovaná struhanka a doma "vyrobená" z opravdových rohlíků velký rozdíl jest :-p

    Odpovědět

  • zdenka zdenka(neregistrovaná)

    Karel: podle mě výborný nápad, zkusím :-K

    Odpovědět

  • Karel Karel(neregistrovaný)

    Překvapilo mne to, že svobodný pán je žena (autorka receptu), ale jinak dobré. Pohodlnější, než shánět tvrdý rohlík k nastrouhání je použít strouhanku.:yes::-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Roman: Mi by bylo celkem jedno, kdyby byly od Babiše, Husáka, nebo třeba Kalouska, hlavně, že chutnají :-)

    Odpovědět

  • Roman Roman(neregistrovaný)

    Tyhle knedlíky se dělají od nepaměti v Jižních Čechách a jmenují se drbáky. Jen se z rohlíku krájí kostky ( s úspěchem je lze bez práce nahradit výrobkem " Semmmel-Würfel Knödelbrot z Kauflandu - tam je záruka, že určitě nejsou od Babiše). S Konfitovanou kachničkou a karamelovým zelím je to pohlazení na duši i těle.:-)www.jevinevskevinarstvi.cz

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Ivosisko: Moc děkuji :-D Já nejsem příbuzná pana Remka, ale moje děti už ano, vzdáleně :-)

    Odpovědět

  • Ivosisko Ivosisko

    Janičko, Ty musíš být minimálně dcera kosmonauta Remka :-) tím receptem jsi mi udělala velkou radost - podobným způsobem si občas jen tak na chuť dělávám halušky (pouze s cibulí a slaninou) a tyto "míčky" mohou být fajn obměna. Protože mám "hubený" týden, tak zítra asi budou na pořadu dne :-p Pokud budu já nebo knedlíci úspěšní, tak zkusím poreferovat :-D Za recept (nápad, myšlenku - i když je to převzato) posílám :-K

    Odpovědět

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo