Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí slazené kondenzované mléko (Salko)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min

30 min (5 min příprava + 25 min tepelná úprava, bez doby chlazení)

12. 3. 2010 17:51

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie5 812 kJ / 1 389 kcal
Bílkoviny2,68 g
Tuky62,80 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 202 mg
Sodík 31 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy203,32 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Použití: stejné jako u kupovaného, nerozeznáte rozdíl. Je stejně dobré.

Já jsem použila i na domácí vaječný koňak a byl vynikající :-) nebo na výrobu domácí nugety. Prostě na cokoliv, na co ho běžně používáte.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

nanny

15. 9. 2016 17:46

david: dobry den
chtela bych se zeptat kolik mleka a cukru?:-?

BÍDBA

25. 3. 2016 17:57

NEJHORŠÍ RECEPRT NA SVĚTĚ, UŽ NIKDY VÍCE!!!!!§:-S:no:

hnus

8. 1. 2014 19:22

Tak tohle přece nemůže chutnat dobře a už vůbec ne jako salko. Navíc mi nepřijde, že by to bylo levnější než salko..
Já dělám domácí slazené kondenzované mléko následovně: 300 ml mléka (krabicové stačí, dělám z polotučného, ale chci zkusit i z plnotučného), 100 g cukru (pokud dáte malo, nezhoustne to), 20 g másla (není nutné). Lze přidat třeba vanilkový cukr, kakao (pak máte pikao). Vše smíchat, přivést k varu a udržovat cca 15 minut,podle toho jak to chcete husté. Funguje to na principu odpadu vody z mléka, ale musí tam být dostatek cukru.
Pobavilo mě, jak tu někdo psal, že průmyslově vyráběné KM se vyrábí stejným způsobem :-D

lomacka

15. 12. 2013 19:34

Tak už jsem ho několikrát dělala a DOBRÝÝÝÝ :yes::yes::yes:

A hlavu máte? co ji používat...

29. 9. 2013 17:46

Normální kondenzované mléko se dělá tak, že se svaří běžné mléko s cukrem na sirup (tedy cca 60% cukernatost). Přípaně se tam dá přidat máslo, aby to mělo smetanovější chuť.

Používat margarín a sušené mléko? PRoč? Zkoušeli jste někdy spočítat náklady? O chuti margarínu ani nemluvě.

Helca

1. 3. 2013 15:53

Ahoj devcata! Pisete, ze pokud je ve vysledku mleko huste, muze se trochu naredit. Jenze - delala jsem presne podle receptu a vysledek je ponekud ridsi. Co s tim? Jinak chutove je vyborne :-K

bodka

15. 12. 2012 15:34

ďakujem za fajnový recept ;-) som mimo SR a tu neviem zohnať salko a tento recept určite odcením...dúfam, že sa mi podarí :-)

Petra

24. 10. 2012 13:46

Nic proti tomtuto receptu, ale jak v komentáři kousek níže píše David, i já jsem pouze svařila mléko a trochu cukru a bylo bezva. Mám nesnášenlivost na laktózu, takže krásně mohu použít mléko bezlaktózové, které díky bohu mají dnes už i v Kauflandu nebo třeba Intersparu.

Tomas

5. 10. 2012 20:25

Uz ste niekedy chutnali SALKO???
Tak radsej nechutnajte a s tymto budete velmi spokojni...
ale, ak ste ho uz jedli a chceli by ste s tymto receptom konkurovat, tak budete sklamani ako ja:(
Nastastie som spravil iba polovicnu porciu a idem si kupit SALKO:))

Iness

26. 7. 2012 13:52

MacLeod:
Pak dej vědět jak to dopadlo. Jen počítej s tím, že s těmi žloutky to bude mít kratší trvanlivost:-).

MacLeod

26. 7. 2012 13:23

Vyzkouším to, do domácího jogurtu a probiotického nápoje. Jen tam dám třtinový cukr co jsem koupil v Kauflandu a dám tam i jeden nebo dva žloudky.

Marvi_cz

4. 1. 2012 19:20

Přeji pěkný den a děkuji za super recept. Našel a hned vyzkoušel. Nikde ve fóru jsem to nenašel, jsem tedy jediný, kdo má Salko moučné? Zkoušel jsem prohřát na vroucí vodě, zjemnilo se to, ale nepříjemná moučná příchuť přetrvává. Co s tím?

Děkuji za radu. :-)

Ruchie

14. 12. 2011 17:47

david: Hm, to asi vyzkouším. Mám nesnášenlivost na laktózu, sice to není tak nebezpečné jako alergie na mléčnou bílkovinu, ale stačí trocha a bolesti jsou na světě. Ale miluju dezerty s mlékem a mléčnou čokoládou. Sójové mléko moc dobře nesnáším, tak jsem přemýšlela nad klasickým bezlaktózovým. V obchodě jsem viděla 1,5% a pak taky bezlaktózovou smetanu na šlehání, i když ta je dost drahá. Myslíte, že by to s tím fungovalo? Když to nepůjde, tak zkusím nahradit rýžovým mlékem, to je lepší než sójové, ale stejně to není úplně ono.

Daniel

7. 12. 2011 00:27

david: neni 30 min. málo??

Anna

12. 8. 2011 10:19

david:
prosím o recept, díky

1 2 3 4 5 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: domácí salko recept na domácí salko domácí salko recept krem z kondenzovaneho mleka výroba kondenzovaného mléka recepty z kondenzovaneho mleka jak výrobit salko vaření kondenzovaného mléka zmrzlina z kondenzovaného mléka karamelový krém ze salka do cukrovi karamel z kondenzovaného mléka cukrovi z kondenzovaneho mleka karamelový krém ze salka recept kokosky z kondenzovaného mléka výroba slazeného mléka krém ze salka na cukroví krém ze salka recept domácí vaječný konak salko mléko recept z kondenzovaneho mleka

Suroviny: mléko plnotučné, smetana ke šlehání, cukr krupice, máslo

TopRecepty.cz

Domácí slazené kondenzované mléko (Salko)

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lRDJ