Ljutenice a ajvar
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 9 869 kJ / 2 359 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 37,43 g |
Tuky | 139,63 g |
Vláknina | 58,31 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 180 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 213,75 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
V některých oblastech se ljutenice připravuje bez lilků, ale já osobně jsem jedla obě verze a musím říct, že s tím lilkem je mnohem lepší, krémovější a chutnější. Bez lilku mi to přijde jako rozmixované lečo. V obchodech lze najít ve sklenkách obě verze.
A ajvar je někde pouze z pečených paprik, jinde směs pečených lilků, červených paprik, česneku a může být i pikantnější díky chilli. Má trochu červenější barvu než ljutenice a je rozmixovaný najemno.
Moje recepty a osatní fotografie najdete na https://inkitchenopen.blogspot.com/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 11. 2020 12:52
12. 11. 2020 12:05
14. 9. 2019 15:03
14. 9. 2019 14:30
14. 9. 2019 12:13
13. 9. 2019 21:17
13. 9. 2019 17:03
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 3 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 6 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaná bábovka s vaječným konakem
eskymak uvařila před 33 minutami
Buchta s jablky a čokoládovou polevou
Sluncejasne uvařila před 39 minutami
Kynuté ovocné knedlíky II
Wanilor uvařila před 1 hodinou
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Michaela1818 uvařila před 1 hodinou
Koláče s plněným okrajem
Polina uvařila před 3 hodinami
Levandulový sirup s mátou - domácí limonáda
Marcela0123 uvařila před 3 hodinami
Zeleninové lasagne
TondaJ uvařila před 3 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
paprika1000 uvařila před 4 hodinami
Koprová omáčka
olca1983 uvařila před 4 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
MiraBar uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak zpracovat papriky. Mohou tvořit hlavní chod, být součástí zeleninové směsi, dají se zavařit na zimu
Sezona v srpnu: Čas dožínek se nese i ve znamení sklizně paprik, sladkých ostružin nebo letních jablíček. Co ještě nabízí příroda?
Tajemství dokonalého ajvaru: Na přípravu stačí jen 4 suroviny, ale jedna je zásadní
Další recepty
Tématické fráze: ajvar z pečených paprik -recept ljutenice lutenice z ajvaru lutenice recept lutenica recept pecena paprika lutenice a ajvar top recept aivar ajvar top recepty
Suroviny: lilek, paprika čerstvá červená, rajče, cibule, česnek, petrželka zelená, sůl, pepř, cukr, olej rostlinný, lilek, paprika čerstvá červená, chilli paprika čerstvá, česnek, olej rostlinný, ocet vinný, sůl
Ljutenice a ajvar
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j34B
7 názorů