Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lutenice - pomazánka z vařených brambor

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

31. 10. 2010 19:39

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 930 kJ / 1 178 kcal
Bílkoviny16,22 g
Tuky73,40 g
Vláknina20,45 g
Cholesterol 59 mg
Sodík 890 mg
Sůl2,55 g
Sacharidy105,33 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: časopis Gurmán. Při dochucování jsem navíc přidala dvě suroviny, majonézu a pažitku. Bez nich to stále jaksi nebylo ono.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Milano

15. 10. 2021 17:37

kuba: Neděláte lutenici a to ani originálu se to nepodobá. Originál je bez brambor.

Milano

15. 10. 2021 17:32

Bob Jirásek-Teplice.: Tak právě v tý restauraci, vinárně Marica jsem jedl tu nehnusnější lutenici v životě. Byla s rýží, prostě humus. A v Ústí již byla známa a v Teplicích o ní nevěděli.

Milano

15. 10. 2021 14:06

Jirka: Přesně. Já znal lutenici jen z brambor. A při návštěvě Teplic jsem ve vinárně Marica si dal něco a s lutenicí. Ta lutenice byla s rýže a to se opravdu nedalo.
Ale originál lutenice vůbec brambory nemá !!!

casino casino

17. 3. 2021 20:56

Při občasných cestách do matičky stověžaté jsem měl v oblibě dvě restaurace (obě jsou již po smrti;-(
V "Sofii" na václavském Václaváku mívali "Vepřovou paržolu s lutenicou":yes::yes::yes:
No, asi tam vydávali za lutenicu cosi jiného... ;-)

MajdaTrajda MajdaTrajda

17. 3. 2021 20:10

Opravdu vydařený recept. Majolku® jsem vynechala, přidala jsem drcená sušená rajčata. :yes:

dedek1

11. 12. 2017 21:29

Paia: Měl bys psát jen pravdu a ne svoje domněnky. Jako montér jsem procestoval většinu Československa a minimálně na 75% byla lutenice k mání! To za prvé.
Za druhé: Kdo prohlašuje,že je to odpad,je naprostý pitomec! Jinak to nejde napsat,protože nemá ani tušení,jak dlouho již se vyrábí a z jakých surovin!
8-(

Jirka

3. 2. 2017 10:13

Já jsem také z Teplic a lutenici jsem si kupoval v kantýně ve sklárně a vždy byla luxusní. Ale jednou přivezli lutenici místo z brambor z rýže a ta se nedá:-p :-//

Jarda213

30. 11. 2016 12:55

Jarda213: Pokračování: Udělal jsem jí 29.11.2016. Celkem dobrý. Teď, 30.11.2016 jsem přišel domů, vzal jsem včerejší topinku a namazal uleželou Lutenici. Bomba. Fakt dobrý. Je to jiné, než ta co jsem ji měl tehdá v chebu, ale na topinku luxus. Jen jsem přidal nakrájené okurky na drobno.

Jarda213

28. 11. 2016 23:04

No, dnes vařím brambory, zítra to jdu zkusit. V Bulhasku jsem ji miloval, ale poprvé jsem jí měl v roce 1988 na učňáku v Chebu. Kamarád mě vzal k takovému zastrčenému stánku, kde byla fronta na hambáč s Lutěnicí. Bylo to tak výborné, že jsem tam chodil, když byly penízky :-)

zdenka

11. 3. 2016 22:32

Tuhle dobrotu dělám minimálně 30 roků,bez majonézy a hořčice,zato,lidičky,nešetřete česnekem.Dám jí do zavíratelné misky do ledničky a zde platí:čím starší,tím lepší :-))Ráda vzpomínám na Teplice mého mládí,ach jo

jiri jasek

10. 3. 2016 18:12

Teplice byl muj zivot ,Pan Prošek byl super vedoucí ,ale nezapomeňte na Pikant a divadelní restauraci ,jejich lutenici bych nemohl zapomenout ,hlavně v Pikantu topinky se šunkou a sýrem ,kdo to zažil nezapomene.zdravím Teplice a Všechny Jirka.

wezr Mooshabr

27. 2. 2014 12:26

No jo, Teplice. Bydlel jsem tam dohromady 21 týdnů v hotelu Radnice. Lutenici dávali ke všemu. Dobrej pajlz byl taky Skalní Hrad.

jarda Kadic jarda Kadic

10. 8. 2013 12:43

Eduard Vacek: Já jsem taky Tepličák,do “Marici“jsme chodili taková partička a vždy jsme se tam dobře pobavili i najedli.Ještě bych chtěl připomenout restauraci “Split“ to je to samé,byla tam vždy perfektní jídla.A když jsme jednou chtěli na Orliku topinky s lutenicí,koukali na nás jak na Marťany.Tak je to tam kolega naučil.:-D

kuba

10. 8. 2013 12:16

Já dělám LUTENICI 20 let, tady je recept,brambory uvařené ve slupce nechám vychladnout na hrubém struhadle nastrouhám přidám najemno nakrájenou cibuli,olej ,sůl, pepř,červenou papriku, může být i pálivá,nedávám žádný česnek ,a rajský protlak, podle chuti se může přidat i feferonka najemno nakrájená,zamíchám a nechám asi 4 hod. uležet, výborná příloha při grilování nebo na chlebíčky. Přeji dobrou chuť.

Katka

6. 2. 2013 10:57

Mooc děkuji za receptík :-)Já dělám Lutenici podobně,podle mamky receptu.Jinak souhlasím ani na Karlovarsku nikdo neví co je Lutenice
:-// Jinak jsem také rodačka z Teplic.

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Josef Maršálek

nově v eshopu

Do obchodu

Marie

Další recepty

Tématické fráze: domácí lutěnice pomazánka z vařených brambor recepty z vařených brambor bulharská lutenice pomazánka z brambor lutenice na topinky jak se dela lutenice vyroba lutenice tatarák z vařených brambor vaření brambor pomazánky recepty jak udělat lutěnici bramborová lutenice domáci lutenice recepty pomazánky z brambor recept z varenych brambor bulharská lutenice recept vařené brambory šiščata top recepty z vařených brambor

Suroviny: brambory, cibule, česnek, majonéza, olej, protlak rajský, hořčice dijonská, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, pažitka, omáčka worcesterová, sůl, pepř

TopRecepty.cz

Lutenice - pomazánka z vařených brambor

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JQmK