Paprikový krém - ajvar - mé sestry
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 6 903 kJ / 1 650 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,58 g |
Tuky | 153,37 g |
Vláknina | 14,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 37 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 51,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
S Ajvarom, paprikovou pastou - krémom sa stretávame na Balkáne skoro všade. Obyčajne aj s baklažánom, lilkem.
Tento recept mám od sestry, ktorá nám ajvar ponúkla ku grilovanému mäsu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
30. 8. 2012 16:23
30. 8. 2012 14:39
22. 11. 2011 10:50
22. 11. 2011 10:35
30. 6. 2010 13:10
Tento recept, ako píšem hore - určite si čítal - mám od sestry, nie je z Balkánu, ale zo Slovenska a vyrába pre svoju rodinu svoj "ajvar". Chuťovo pripomína ajvar, ktorý si nosím z dovolenky. V podstate samá paprika...Dolu v komentároch píšem aj o druhom "ajvare", ktorý sa robí s pridaním pečeného lilku.
Je celkom možné, že by ti ani nechutil, napriek tomu ďakujem za komentár, do nadpisu dám malú zmenu.
30. 6. 2010 11:03
de.wikipedia.org/wiki/Datei:Aubergine.jpg
Ajvar je totiz pasta z papriky a lilku.Ten zbytek prisad je v poradku.
29. 6. 2010 20:16
29. 6. 2010 15:16
29. 6. 2010 12:58
Ak ma pamäť neklame, sestra to robí inak - aj baklažán upečie, ošúpe, poseká a potom všetko dokopy...
Ale je mi jasné, že Balkán je široký pojem...
29. 6. 2010 12:50
29. 6. 2010 12:12
29. 6. 2010 12:09
29. 6. 2010 11:46
Žížalka, sestra robila ajvar aj s pridaním pečeného baklažánu, recept od Airan je také niečo?
29. 6. 2010 11:39
29. 6. 2010 11:33
Asi hloupá otázka, ale dá se použít jak nastudeno, tak i jako přídavek při pečení masa? Řekla bych, že snad ano.
Díky
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 7 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 8 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 8 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 9 hodinami
Francouzské řízečky
Přidáno před 16 hodinami
Palačinkové rolky
Přidáno před 17 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 6 hodinami
Pohanková kaše se skořicí
gedzitka uvařila před 7 hodinami
Čočková polévka
1Marketa2 uvařil před 7 hodinami
Medvědí máslo
Merylas uvařil před 7 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
MartinaKucharka uvařila před 7 hodinami
Jarní bramborový salát
Kanaj uvařila před 7 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ryngle uvařila před 7 hodinami
Jogurtová bublanina (bez mouky)
Kaca_ uvařila před 7 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
VencaUplotny uvařil před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pažitková omáčka podle staročeského receptu: Základem lahodné chuti je domácí vývar a smetana, pažitka dodá svěžest
Krásně zbarvené plněné papriky - to je lahůdka nejen chutná a lákavá na pohled, ale i plná vitamínů
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: ajvar použití ajvarová omáčka ajvarova pomazanka na co použít ajvar ajvar z cukety ajvarová omáčka recept ayvar omáčka ajvar cuketový ajvar domácí ajvar použití ajvaru domácí ajvar recept papriková pasta paprikový aivar pečený ajvar aivarová omáčka papriková pasta ajvar papriková pasta recept ajvar tety milice ajvar omáčka
Suroviny: paprika čerstvá červená, cibule, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, olej, sůl, pepř černý, ocet
Paprikový krém - ajvar - mé sestry
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/00M7
18 názorů