7 receptů na jídla z tofu: Chutnají výborně, jsou snadná, levná a rychlá
Tofu, nebo také sojový sýr, patří mezi oblíbené výrobky asijské kuchyně, své místo má ale také v kuchyni naší. Výhodou je poměrně nízká cena, vysoká výživná hodnota a snadné i zároveň univerzální využití. Hodí se nejen do sladké i slané, ale i studené a teplé kuchyně. V našem výběru se zaměříme na jídla slaná a tepelně upravená.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
1. místo
2. místo
3. místo
4. místo
5. místo
6. místo
7. místo
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Tofu je ryze přírodní rostlinný produkt, který se vyrábí podobně jako sýr, jen s tím rozdílem, že místo mléka se používá výtažek ze sójových bobů, který se vysráží různými syřidly. Tofu výrobky používají lidé, kteří ve své stravě nemají maso, nebo ti, kteří se stravují zdravě. Tofu má nespočet variant, naturální nebo různě dochucené. Vyrábí se z něj i karbanátky nebo párečky.
Tofu má důležité místo i ve studené kuchyni. Kromě toho, že se dá použít jako sýr na plátky chleba, můžete ho přidávat také do pomazánek. Dá jim skvělou konzistenci a výživnost. Chuť pomazánky upravíme přidanými surovinami. Následující recept vám jednu takovou pomazánku předvede.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krůtí kostky v citronové marinádě s žampióny
Přidáno před 15 hodinami
Zeleninová polévka s nudlemi ve vepřovém vývaru
Přidáno před 23 hodinami
Plněné papriky na rajčatech a passatě pečené v pečence
Přidáno 16. 6. 2024 22:10
Polévka BORŠČ
Přidáno 16. 6. 2024 14:50
Panenka, lišková omáčka a domácí krokety s cibulkou a slaninou
Přidáno 16. 6. 2024 14:05
Máslové dortíky s Pikao krémem
Přidáno 16. 6. 2024 07:19
Komentáře