Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

7 nejlepších jídel z jednoho pekáčku. Hodí se především během dnů, kdy máme málo času na vaření
Zdroj: Top recepty

Nasytit rodinu jednoduše a s minimem práce či zašpiněného nádobí vyžaduje více přemýšlení o tom, co a jak uvařit. Zvláště o víkendech, o prázdninách, nebo na chalupě či chatě, se nám praktické recepty z jednoho hrnce či pekáčku hodí.

 

Jídla z jednoho pekáčku jsou ideální na dny, kdy se nám nechce nebo nemáme čas či možnost vařit klasicky. Postup je jednoduchý. Vše najednou narovnáme do pekáčku nebo remosky a po upečení máme maso i přílohu jedním rázem, většinou i včetně porce zeleniny.

Z jednoho pekáčku

Potřebujete nakrmit několik hladových krků, a to co možná nejrychleji? Recepty z jednoho pekáče jsou přesně to, co hledáte. Vaření v tomto stylu znamená, že připravujete nějakou dobrotu, většinou…

  1. Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
  2. Výborné lasagne
  3. Hraběnčiny francouzské brambory
  4. Albertová musaka
  5. Hlávkové zelí, mleté kuličky a brambory v jednom pekáčku
  6. Kološvárské zelí III.
  7. Pastýřský koláč
 

1. místo

Předpečená stehna doplníme rýží se zeleninou a dopečeme společně. Maso i zelenina báječně rýži ochutí, výpek se do ní vsákne a výsledkem je skvělý oběd. Zbývá jen jídlo naservírovat.

2. místo

Masovou směs s rajčaty vrstvíme s plátky těstovin a bešamelovou omáčkou, posypeme sýrem a zapečeme. Lasagne chutnají dětem i dospělým. Místo masa můžeme jako změnu vyzkoušet některou bezmasou verzi.

3. místo

Francouzské neboli zapečené brambory jsou jedním z typických jídel z jednoho pekáčku. Navrstvíme brambory, maso, zeleninu nebo houby, zalijeme vejci a zapečeme. Z předvařených brambor bude jídlo hotové opravdu brzy.

4. místo

Musaku mnozí známe z pobytů v jižních zemích Evropy. Vrstvy brambor, masové směsi, zeleniny a bešamelové omáčky se společně zapečou a vytvoří symbiózu chutí. Takovým obědem nepohrdne nikdo.
Báječné jídlo naší šikovné uživatelky kombinuje brambory, masové kuličky a hlávkové zelí. Chutě spolu skvěle ladí. Doporučujeme vyzkoušet jídlo, kterým za málo peněz nasytíte celou rodinu.

6. místo

Rumunská kuchyně po staletí chytala vlivy maďarské i turecké a bývá příjemně pikantní. Zajímavé a pikantní je i Kološvárské zelí. Kysané zelí pečené s ochuceným masem, rýží a klobásou voní do okolí. Ještě chutnější je toto jídlo, když ho necháte den v chladnu rozležet a pak ohřejete.

7. místo

Panuje všeobecný názor, že jídla britského souostroví za mnoho nestojí. Několik známých jídel to ale popírá. Třeba tato výborná masová směs Shepherd's pie zapečená pod bramborovou kaší se sýrem je příkladem skvělého irského jídla.
Jídla z jednoho pekáčku kromě již zmíněných výhod minima práce a nádobí šetří spotřebu energie nutné k vaření, zvlášť když použijeme remosku.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky