Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

7 nápadů na využití toustového chleba: Je báječný na svačinu i přípravu pohoštění
Zdroj: Toprecepty, koláž Toprecepty

Toustový chléb si můžeme kdykoliv koupit a to dokonce v několika druzích. Kromě klasického bílého je k dostání chléb celozrnný nebo vícezrnný, vybere si určitě každý. Pak už je na nás, jakým způsobem chléb využijeme. My pro vás máme výběr těch nejlákavějších tipů z našeho receptáře.

Toustový chléb můžeme servírovat rovnou bez další tepelné úpravy namazaný chutnou pomazánkou a ozdobený, ale také se z něj dají připravit výborné jednoduché topinky nebo klasické tousty v toustovači, dotykovém grilu, v elektrické troubě a dokonce i u ohně v alobalu. Výborný je toustový chléb připravený na pánvi, ale v tom případě bude potřeba více tuku. Můžete si vybrat z našich tipů, případně dále experimentovat - s toustovým chlebem nic nemusí být nemožné.

1. místo

Na tousty plněné sýrem a debrecínkou položíme plátky hermelínu. Zapékáme, dokud sýr nezezlátne. Podáváme se zeleninovou oblohou. Pokud si chceme ušetřit práci s čištěním grilu, využijeme pečicí papír, kterým gril vyložíme.

2. místo

Salát Caprese je vítanou dobrotou, ale co vyzkoušet toust plněný v tomto italském stylu? Na toust dáme sýr, kolečka rajčat a bazalku, osolíme a opepříme. Kdo chce, přidá pár kapek balzamica. Pokud chceme vyzkoušet ještě něco dalšího, můžeme toust před vložením do toustovače namočit v rozšlehaném vejci. Podáváme, dokud je sýr vláčný.

3. místo

Hlíva ústřičná je houba s pozoruhodnými vlastnostmi. Používá se např. na guláš, ale když ji opečete pěkně dokřupava, uplatní se i v těchto výtečných toustech. Doplníme ji sušenými rajčaty, listy polníčku a hlavně sýrem Cottage. Pokud nemáte hlívu, vyzkoušejte jakékoliv jiné houby.

4. místo

Tyto tousty připravíte pokaždé trochu jinak, podle toho, jakou zeleninu máte zrovna k dispozici (rajčata, cibule, paprika, cuketa). Krajíčky namažeme tenkou vrstvou másla, poklademe zeleninovou směsí, smíchanou s vejci, strouhaným sýrem a kořením. Zapečeme ve vyhřáté troubě a podáváme teplé. Tousty chutnají i po vychladnutí.

5. místo

Co byste řekli na toust s houbovou smaženicí, bohatě posypaný sýrem? Kdo má rád žampiony, může vyzkoušet. Do toustů patří i šunka, jarní cibulka, trochu smetany a samozřejmě strouhaný sýr. Dobře zvolené koření chuť toustů ještě podtrhne. Zapečeme a podáváme teplé i studené.

6. místo

Méně obvyklá kombinace v toustech nadchne ty, kdo si potrpí na plísňové sýry. Plátky toustového chleba naplníme uzeným nebo šunkou a přidáme Nivu. Uzavřené tousty ještě namočíme ve vejcích, rozšlehaných s pivem a zakysanou smetanou, a obalíme ve strouhance. Pak usmažíme na pánvi.

7. místo

Další varianta úpravy spočívá v tom, že nejprve připravíme směs nakrájené šunky, vajec, česneku, hořčice a koření, touto směsí tousty potřeme, uzavřeme a namáčíme v rozšlehaných vejcích. Pak je usmažíme z obou stran v oleji nebo upečeme v kontaktním grilu.
Uvedené recepty jsou příkladem toho, že při chystání toustů můžeme bez obav popustit uzdu své fantazii a plnit tím, co máme nejraději. Důležitou roli hrají sýry, zelenina, případně uzeniny a koření.
Na závěr pro vás máme video, které vás naučí připravit výtečný francouzský toust se sýrem a šunkou.

V čem nejraději tousty připravujete u vás doma? Dáte přednost toustovači, elektrické troubě nebo kontaktnímu grilu? Budeme rádi za vaše zkušenosti, které nám napíšete do komentáře pod článkem.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Naposledy jste si prohlédli