Jak připravit houbovou smaženici? Začátečníkům by se mohl hodit jednoduchý postup
Houby jsou oblíbenou surovinou našeho jídelníčku. Připravujeme z nich výborné polévky a skvělé omáčky, hodí se do zapékaných pokrmů, pomazánek, karbanátků a salátů. Můžeme je na různé způsoby vařit, smažit a dusit, ale stejně mezi všemi těmi dobrotami je tradiční smaženice nepřekonatelná.
I když ji můžeme ještě vylepšit a doplnit např. sýry, smetanou nebo některou zeleninou, tak její chuť podle základního receptu je sama o sobě výborná. Připravuje se z lesních hub a úplně nejlepší je z těch čerstvých, právě přinesených z lesa. Houby očistíme a nakrájíme na menší kousky. Vhodné jsou pouze kvalitní a zdravé houby, které bezpečně poznáme. Nesmí být zapařené, červivé nebo plesnivé.
Do smaženice patří více druhů hub
Jak připravit nejlepší smaženici
Jak obměnit recept na smaženici
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Palačinková roláda s marmeládou a krémem
Přidáno před 3 hodinami
Houby v oleji
Přidáno před 18 hodinami
Kroupové rizoto s králičím masem, červenou řepou a koprovou smetanou
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí stripsy z trouby s vlažným dýňovým salátem
Přidáno 5. 10. 2024 14:53
Diabetické lívanečky s kysanou smetanou a borůvkami
Přidáno 5. 10. 2024 12:27
Kuřecí prsa s korejskou omáčkou
Přidáno 5. 10. 2024 08:43
Přečtěte si Zobrazit více
Kapie pozvednou chuť mnoha oblíbených pokrmů. Ať už vaříme guláš nebo čínu, kapie v nich má své důležité místo
Jak ochutit a vylepšit míchaná vajíčka? S pažitkou a čerstvým chlebem je připravíme během chvilky
Chyby při houbaření: Přinášíme vám 5 nejčastějších chyb při sběru hub. Neděláte je také?
Komentáře