Pivní škvarky
Škvarky, přezdívané též moravské müsli, krásně křupají v ústech a jsou oblíbené pro svoji jedinečnou chuť. Netradičně je můžete zkusit vyškvařit v pivě, získáte tak opravdovou lahůdku. Skvěle chutnají samotné, nebo také v pomazánce.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 16 916 kJ / 4 043 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,00 g |
Tuky | 420,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 350 mg |
Sodík | 8,02 g |
Sůl | 20,00 g |
Sacharidy | 20,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Když jsem tuhle dobrotu dělala poprvé, nechala jsem škvařit dlouho a škvarky byly tvrdé a hořké. Ony ještě v tom rozpáleném sádle dojdou. Můžeme je dále zpracovat na pomazánku, ale samotné jen osolené jsou křehké a moc dobré.
Zdroj: Pivní kuchařka časopisu Květy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 12. 2011 12:36
otto: Na takové dobrotě bych nešetřila, ale nejsou pak ty škvarky nahořklé? Plzeň je dost hořká.
17. 12. 2011 12:24
...já používám Plzeň 12%...na škvarkách se nemá šetřit...
![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
2. 11. 2010 21:12
Iriska, v sobotu som vyskúšala. Striehla som na ten správny moment a vypla sporák včas. Škvarky boli výborné, trochu iné ako obyčajne...Vďaka za recept!
22. 10. 2010 20:59
áááúúúúúúú .. ježiš ty vypadaji lákavě žravě ...
+ bodík navíc máš jasnej
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
21. 10. 2010 22:33
Irisko, děkuju za odpověď. Já zase kouknu po Klasiku.
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
21. 10. 2010 22:25
Děvčata, děkuji všem za bodíky.
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
21. 10. 2010 22:24
Elizo, já už psala v poznámce, že se mi povedlo napoprvé je trošku více osmažit a pak opravdu byly nahořklé a tvrdé. Teď jsem vypnula plyn ještě když byly škvarky světle zlaté a ony se v tom vřelém sádle ještě trošku dosmažily. Na té fotce na talířku vypadají tmavé, ale ve skutečnosti jsou jako na té předposlední fotce. Po té Ambrozii kouknu. Prozatím používám k vaření Klasik.
21. 10. 2010 21:58
![:-O :-O](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/21.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
21. 10. 2010 21:00
Hmm vypadá to super![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
21. 10. 2010 20:05
Pivní kuchařku, nebo něco takového jsem dostala meilem a jsou tam super receptíky
. Tohle se mi taky moc líbí![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
21. 10. 2010 19:41
![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
21. 10. 2010 17:57
Škvarky vypadají úplně skvěle...
Ale musím se zeptat - není to hořké, díky tomu pivu? I když možná Klasik není tolik hořký, jako třeba Plzeň, neznám ho.
Ještě k tomu pivu - můj táta kupuje v Kauflandu pivo Ambrozie (nebo Ambrosia, teď nevím), myslím, že je úplně nejlevnější, já mu říkám "nápoj s pivní příchutí", ale na vaření je úplně super. Je takové nehořké a i k pití mi chutná. To bych mohla snad použít.
![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
Ještě k tomu pivu - můj táta kupuje v Kauflandu pivo Ambrozie (nebo Ambrosia, teď nevím), myslím, že je úplně nejlevnější, já mu říkám "nápoj s pivní příchutí", ale na vaření je úplně super. Je takové nehořké a i k pití mi chutná. To bych mohla snad použít.
21. 10. 2010 17:23
Irisko, to je pro mne balada a hned bych si ten talířek vzala domů, já totiž škvarky miluju a moc, což mi napovídá, že je musím podle tebe udělat![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
Máš prostě 3.bod
![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
21. 10. 2010 17:13
Iris, jo tu kuchařku mám taky ![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Makový koláč s jablky II
Přidáno před 9 hodinami
Jahody s cukrem zašlehané do pudinku
Přidáno před 10 hodinami
Strouhaný koláč s jogurtovou náplní, jahodami a mangem
Přidáno před 13 hodinami
Chuťovky se sardelovým očkem
Přidáno před 22 hodinami
Polévka z ledového salátu
Přidáno 14. 6. 2024 17:05
Krůtí v pivní marinádě
Přidáno 14. 6. 2024 16:29
Právě bylo uvařeno:
Houbová polévka na másle se zeleninou
Darwin uvařila před 7 minutami
Cuketový fofr perník s ovocem
Mistrova uvařil před 6 hodinami
Kuře à la kachna na zelí
zutro uvařila před 7 hodinami
Hovězí plátek s hořčicovou omáčkou
BANIK9 uvařila před 9 hodinami
Rajská omáčka
romanadasa uvařila před 9 hodinami
Buřtguláš samotáře Rermora
Elivet uvařil před 10 hodinami
BeBe řez s kávovým krémem
Misinka91 uvařila před 10 hodinami
Špekáčky na kyselém zelí a pivu (bez kečupu)
Jitka J. uvařila před 11 hodinami
Moravský vrabec
Arasidka uvařila před 11 hodinami
Bezinkový sirup
Arasidka uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Další recepty
Tématické fráze: škvarky škvarky recept královské skvarky hořké škvarky masové škvarky francouzské škvarky škvarky příprava recepty se škvarky jak zpracovat škvarky škvarky ze špeku jak udělat dobré škvarky kořeněné škvarky kralovske skvarky recept škvarky na černém pivu příprava škvarku recepty ze škvarků škvarky recepty jak udelat skvarky dobré škvarky tvrdé škvarky
Suroviny: špek, pivo světlé
Pivní škvarky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KQNl
14 názorů