

Špekové knedlíky
Suroviny
- 200 g uzeného bůčku
- 400 g včerejší veky
- 150 g hrubé mouky
- sůl
- pepř
- 2 menší vejce
- špetka muškátového květu
- několik snítek petrželky nebo 1/2 lžičky sušené
- 300 ml mléka
Postup přípravy receptu
Bůček uvaříme v tlakovém hrnci doměkka.
Odstraníme případné kosti a maso nakrájíme na drobné kostičky.
Veku také nakrájíme na drobné kostičky. Maso i veku promícháme, vložíme do pekáče a v troubě necháme za občasného promíchání opražit dožluta.
Do mísy vsypeme mouku, sůl, pepř, muškátový květ, přidáme jemně pokrájenou petrželku a vejce rozšlehaná v mléce.
Směs umícháme dohladka, pak vsypeme osmahlou veku s bůčkem a vše dobře promícháme na hustou hmotu.
Lžící vykrajujeme větší kousky, v ruce je zakulatíme a vhodíme do vařící osolené vody. Vaříme podle velikosti 12-15 minut.
Uvařené knedlíky vyjmeme děrovanou naběračkou, překrojíme, omastíme sádlem nebo rozškvařenou slaninou a podáváme s dušeným zelím a prstýnky osmažené cibule.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Špekové knedlíky
-
Jsou moc dobré,dělám dlouhé roky. Jako přílohu mám zelí nebo špenát.
-
Jsou moc dobré,dcerka si vždy přidává. Dělám k nim doma kysané zelí a super
-
Knedlíky jsou skvělé, už jsem je dělala několikrát a vždy mají úspěch.Dnes je má můj miláček s pečeným králíkem a červeným zelíčkem
bodík letí
-
Do knedlíků jsem dala opraženou obyčejnou slaninu bylo to výborné
-
je to moc dobré mňam,nňam
-
Marie64: To neumíš číst???
-
recept stejný,ale těsto vložím do folie,vytvořím klasiký tvar knedlíku,řádně utáhnu a vařím.Nejsou oslizlé a krájím je na plátky jako norm.knedlík top.recepty.cz
-
Tak jsem přečetla 2x ale nikde není zmínka o tom,že se mají knedlíky vařit v pekáči
-
zitra to zkusíme
-
-
Mirčo, mně to taky pobavilo
-
Gábino
,já umřu
.Omlouvám se
.
-
Teda chtěla bych vidět, jak se vaří knedlíky na pánvi podle doporučení
-
Je to dobrůtka, jen pro jistotu přidávám na špičku lžičky prášek do pečiva, knedlíky jsou lehčí a nekloužou.