Kuřecí stehna na černém pivu

www.toprecepty.cz Kuchař:

Drůbeží maso 8 názorů

55
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Suroviny

4 kuřecí stehna
2 větší cibule
250 ml černého piva
Rama Culinesse
1/2 sáčku Knorr marinády Pepř & hořčice
olivový olej
Knorr Hotová jíška tmavá
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehna omyjeme, osušíme a po všech stranách potřeme Knorr marinádou, kterou připravíme podle návodu na obalu.

  2. Maso necháme 30 minut ležet.

  3. Nahrubo nakrájenou cibulí vyložíme pekáček, který předem vymažeme Ramou Culinesse.

  4. Na vrstvu cibule narovnáme marinovaná kuřecí stehna. Pokud nám marináda zbude, přidáme ji do pekáčku.

  5. Maso podlijeme černým pivem a vložíme do předem vyhřáté trouby.

  6. Pečeme za častého polévání výpekem asi 45 - 50 minut při teplotě 200°C.

  7. Po dopečení maso vyjmeme a výpek zahustíme podle potřeby Knorr Hotovou jíškou. Pak maso opět vložíme do pekáčku a prohřejeme.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou například americké brambory nebo bramborová kaše.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 52 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí stehna na černém pivu

  • Jozef Jozef (neregistrovaný)

    magdalenka:
    To vymysleli Česi!
    A my musíme držať hubu... a jesť halušky!

    Odpovědět

  • Vlasta Námeská Vlasta Námeská(neregistrovaný)

    Otázka:
    Je nutné zahusťovat?
    Proč?

    Odpovědět

  • 11113 11113(neregistrovaný)

  • magdalenka magdalenka

    ...ale mäso, knedle a kapusta, to je najúžasnejšia kombinácia akú kto kedy vymyslel...(ja som si dnes dala dobrú prerastenú oravskú, zlyhávam...ospravedlňujem sa za diskusiu, čo nepatrí po recept.)

    Odpovědět

  • vybusna vybusna

    magdalenka...no ... nezlyhala..ale....cervenu kapustu som chutnala...je to zelenina a ja si cervenu kapustu udusim ako prilohu aj pocas diety....jedno kuracie stehno som si usetrila a budem ho mat dnes na obed(bielkovinovy den), ako prilohu budem mat brokolociu a podusim si ho na tom vypeku...takze ja nebudem ukratena...ta dieta je bozia...
    ale ;-(...pozri si trosku neskor, co idem napisat do diskusie k 90ke;-(

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Vybušná a nezlyhala si? Ak nie, si hrdina v mojich očiach! Obrovský!

    Odpovědět

  • vybusna vybusna

    tak ma predsa len prehovoril na zemiakove knedle a kapustu:-*

    Odpovědět

  • vybusna vybusna

    marinadu som nasla doma medovu..co mi celkom bodlo, pretoze som nemala cierne pivo, ale svetlu plzen na kt. ma upozornili dobre duse, ze je celkom horka, takze sa mi to tak pekne spojilo. tu jisku som absolutne nemusela davat...stavicka sa mi urobila husta a skvela. povodne som chcela urobit cervene zeli so zemiakovymi knedlami, ale pojdem asi po tej zemiakovej kasi....ta stava je fakt svkela a na kasu ako stvorena...a na zaver...toho piva som az tak vela nedavala...normalne som nim len podlievala....povedzme tak ako vodou pri peceni.

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo