Domácí máslo
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 4. 2021 20:06
Dobrý den, přidávám fotečku. Domácí máslo je fajn.
11. 10. 2016 17:11
Nemám slov. Já bych to asi nedělala, ale ta představa domácího másla je super. Paráda!
10. 10. 2016 22:44
Ivosisko: Moc děkuji ať se vám daří.
10. 10. 2016 22:10
Ano, i mi se líbí kuchyňské experimenty všeho druhu a takovýmto počinům fandím - nejde zde o ekonomiku (to bychom museli mít vlastní hovadko), ale spíše o zábavu a radost z toho, že si člověk dokázal něco vyrobit sám. A už vůbec nechci rozebírat téma, když v marketu beru máslo do ruky: "co mě čeká, když doma onu kostku rozbalím? a jak se bude tvářit po týdnu v lednici?".
Takže za odvahu a jako povzbuzení k zdokumentování dalších netradičních receptů a postupů
Takže za odvahu a jako povzbuzení k zdokumentování dalších netradičních receptů a postupů
10. 10. 2016 15:28
Moc tomu postupu nerozumím. . .
10. 10. 2016 14:03
casino: Víte, jen pro úplnost, občas také dělám doma sýr. Dělám vůbec z kuchyně laboratoř.
10. 10. 2016 13:58
No, taky jsem se v životě nadělal psích kusů
Už jsem vyráběl ricottu i mascarpone (ricotta za moc nestála, to druhé bylo fajn)
Tady jsem si spočítal, že na 200g másla je třeba minimálně (bez ztrát) 500g šlehačky. Když jedna krabička (v rcp bez udání velikosti) má 250ml a stojí asi 16Kč tak vás tento špás vyjde na 40Kč/250g másla a myslím, že v něm bude víc než 10% vody
Kalkulace je jasná ale zase máte postaráno o zábavu a minimálě také o hafo špinavého nádobí, ale jak píšu, taky jsem se v životě nadělal psích kusů
Pracoval bych bez rukavic - mléčný tuk je pokožce prospěšný a s hygienou bych to moc nepřeháněl, neděláte sýr, že
A bodu ad.1 pracně popisovanému v postupu se říká ZDRCNUTÍ (sražení) šlehačky
Tož tak
Už jsem vyráběl ricottu i mascarpone (ricotta za moc nestála, to druhé bylo fajn)
Tady jsem si spočítal, že na 200g másla je třeba minimálně (bez ztrát) 500g šlehačky. Když jedna krabička (v rcp bez udání velikosti) má 250ml a stojí asi 16Kč tak vás tento špás vyjde na 40Kč/250g másla a myslím, že v něm bude víc než 10% vody
Kalkulace je jasná ale zase máte postaráno o zábavu a minimálě také o hafo špinavého nádobí, ale jak píšu, taky jsem se v životě nadělal psích kusů
Pracoval bych bez rukavic - mléčný tuk je pokožce prospěšný a s hygienou bych to moc nepřeháněl, neděláte sýr, že
A bodu ad.1 pracně popisovanému v postupu se říká ZDRCNUTÍ (sražení) šlehačky
Tož tak
10. 10. 2016 13:44
Oceňuji snahu
10. 10. 2016 12:48
Zdravím, víte, ono záleží i na zručnosti a šikovnosti. Běžně si finální výrobek vážím, takže mohu dát odpověď je to 190-200 gramů.
10. 10. 2016 12:45
woman: Prosím o odpověď, kolik váží finální výrobek ze 2 ks smetany. Děkuji . Na šlehání, při kterém si můžeme udělat zároveň pleťovou masku, se mi osvědčila mísa s víkem a otvorem, nádoba zůstane zakrytá a je to v pohodě
10. 10. 2016 12:38
Jasně, že podmáslí, máte pravdu. Používám ho pak například na vaření či pečení. Lahůdka.
10. 10. 2016 12:13
Jako holce se mi nechtěně podařilo udělat při šlehání šlehačky máslo asi 2x Moje babička máslo stloukala v díži dřevěným tloukem, bylo žluťoučké a svěže nakyslé a mně jako malé nechutnalo - tak hloupá jsem byla
Mmch. to, co odteče při výrobě másla není mléko, ale podmáslí
Mmch. to, co odteče při výrobě másla není mléko, ale podmáslí
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Naložené ředkvičky
Přidáno před 9 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno před 22 hodinami
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Právě bylo uvařeno:
Focaccia (z lednice)
st3la uvařila před 6 hodinami
Domácí langoše
Marcela0123 uvařila před 6 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Mauna uvařila před 10 hodinami
Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem
bartman5 uvařila před 11 hodinami
Bábovka s tvarohem
Denisa7 uvařila před 13 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
asset01@seznam.cz uvařila před 13 hodinami
Zapečená cuketa plněná mletým masem a sýrem
Lpetrzilkova uvařila před 15 hodinami
Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
Wanilor uvařila před 16 hodinami
Brokolicová polévka
Jindriskas uvařil před 16 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
Fitulka uvařila před 18 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: domácí máslo jak udělat domácí máslo domácí máslo ze šlehačky domácí máslo recept jak udělat máslo výroba másla ze šlehačky recept na domácí máslo výroba domácího másla máslo recept jak se dělá maslo recept na maslo jak vyrobit domácí máslo máslo ze šlehačky recept domaci maslo recept maslo výroba másla z mléka jak se dělá domácí máslo domácí výroba másla jak si udělat máslo jak udělat máslo ze šlehačky
Suroviny: smetana 33%, máslo, mléko,
Domácí máslo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rlxB
12 názorů