Indická a francouzská kuchyně - Výroba hnědého ghee/beurre noisette (hnědého přepuštěného másla) vid
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
odkaz na video ->>>
Ghí je indický olej vyrobený z neslaného kravského (tradičně
bůvolího) másla. Máslo se vaří, dokud se z něj nevypaří všechna
voda a neodělí bílkoviny. Poté, kdy je proces vaření dokončen, se
tuk scedí a nechá vychladnout. Ghí je nenahraditelné žádným jiným
tukem protože takto připravované má svou nezaměnitelnou
"karamelkovou" chuť. Občas se přidávají curry listy pro vůni či
jiné ingredience, ale takové ghee se poté nehodí na výrobu
sladkostí, které jsou v Indii všudypřítomné. Ghee má narozdíl od
másla větší trvanlivost (lze skladovat v pokojové teplotě) a také snese vyšší teploty, takže se hodí ke smažení. Lze s ním zcela nahradit běžný olej. Ghee je v různých formách známo i v jiných kuchyních (např. v Maroku, Saudské Arábii nebo v Jemenu).
V angličtině známo jako brown butter. Ve francouzštině jako beurre noisette.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 10. 2013 14:21
22. 10. 2013 14:11
22. 10. 2013 14:10
22. 10. 2013 11:37
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí žaludky na žampionech
Přidáno před 45 minutami
Dýňové kari s kuřecím masem
Přidáno před 1 hodinou
Pečená zelenina s krutonky a falešným „balkánským sýrem”
Přidáno před 12 hodinami
Brokolicové suflé
Přidáno před 13 hodinami
Vláčný koláč s jablky a povidly
Přidáno před 17 hodinami
Zeleninové placičky s cuketou a koriandrem
Přidáno před 17 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Sterilovaná rajčata na všechno
Eliassa uvařil před 10 hodinami
Sváteční maková bábovka
Vlnkar uvařila před 11 hodinami
Lotus cheesecake z tvarohu (bez pečení)
bobnak uvařila před 11 hodinami
Jednoduchý kynutý švestkový koláč
Lenuus uvařil před 12 hodinami
Salámovo-sýrové karbanátky
Jan Nemec uvařila před 12 hodinami
Kváskový podmáslový chléb
Brumaire uvařila před 12 hodinami
Tvarohové lívance
jarus 2104 uvařil před 13 hodinami
Vepřový perkelt / pörkölt /
hifiklub uvařila před 13 hodinami
Fofr broskvový koláč
Stepanka.M. uvařila před 14 hodinami
Hrníčkový makový koláč se švestkami a drobenkou
Dannulka uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Holka u plotny vaří: Jak na šťavnaté řízky z kuřecích prsou? Plněné bylinkovým máslem chutnají božsky
Jak vyrobit přepuštěné máslo (ghí) v pohodlí domova? Videonávod vám poradí
Samosběr brambor 2024: Ty nejlevnější k uskladnění seženete už za 8 Kč za kilo a dokonce i nedaleko Prahy
Další recepty
Tématické fráze: přepuštěné máslo v pomalém hrnci recepty.cz máslo ghee recept pomalý hrnec přepuštěné máslo jak vyrobit přepuštěné máslo ochucené ghee domácí výroba ghí másla v pomalém hrnci vyroba ghee masala ghee v pomalém hrnci přepuštěné máslo gh jak skladovat masla ochucene přepuštěné máslo recept jak z másla vyrobíme ghee? proces vaření ghí přepuštěné máslo ochucené recept výroba ghí s kurkumou výroba ghee domácí výroba ghí másla v mikrovlnné troubě jak se používí butter ghee máslo chi
Suroviny: máslo,
Indická a francouzská kuchyně - Výroba hnědého ghee/beurre noisette (hnědého přepuštěného másla) vid
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zAW5
4 názory