Česká bramboračka z remosky
Suroviny pro 1
1
4
Nutriční hodnoty
Energie | 2 298 kJ / 549 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,59 g |
Tuky | 2,91 g |
Vláknina | 30,10 g |
Cholesterol | 5 mg |
Sodík | 137 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 99,32 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Recept byl připravován dle kuchařky ,,Pečeme zdravě a chutně,,.
Všechny recepty jsou i na FB ve skupině "Vaříme s Jirkou" (Cooking with Jirka).
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 10. 2020 13:33
"Česká bramboračka z remosky"
Jurgen.k: píšu to jak to cítím , né jak se to má psát
To je ale chiba
***
No a jak je to s tím vařením
Nikde nestojí psáno, zda NA deklu, či POD deklem, he?
Mám ještě stařičkou remosku
Když se víko dá opačně a do víka se vloží miska od remosky, tak se dá jídlo vařit jako na sporáku
Jurgen.k: píšu to jak to cítím , né jak se to má psát
To je ale chiba
***
No a jak je to s tím vařením
Nikde nestojí psáno, zda NA deklu, či POD deklem, he?
Mám ještě stařičkou remosku
Když se víko dá opačně a do víka se vloží miska od remosky, tak se dá jídlo vařit jako na sporáku
13. 10. 2020 12:29
bofinka: to je dobře
13. 10. 2020 12:29
bofinka: píšu to jak to cítím , né jak se to má psát
13. 10. 2020 12:23
Jurgen.k: Tak ted uz chapu
13. 10. 2020 12:22
Dajda: Cetla, jen nechapu, ze nekdo da recept na "ceskou" bramboracku bez cesneku a jako obmenu na tuto stalici ceske kucyne cesnek prida. Opak by mel byt pravdou. . . . . .
13. 10. 2020 12:05
bofinka: Ano opravdu bez česneku , někdo tu může být jako já, kdo česnek bohužel nesnese, takže je to i dobrá varianta bez něj
13. 10. 2020 11:55
Dajda: no velmi dobrá poznámka i to se mohlo klidně stát ... i když sbírám houby dlouho tak přehlídnout se člověk také může ...
13. 10. 2020 11:32
bofinka: S česnekem, stačí si přečíst poznámku.
Jurgen.k: Polévku vařit v remosce na vařiči nebo klasicky jako v remosce?
Taky houby namáčím a přidávám i s vodou, je to skvělé přírodní dochucovadlo. Nevloudil se Vám do té hořké várky panský hříbek, tedy hřib žlučník? https://cs.wikipedia.org/wiki/H%C5%99ib_%C5%BElu%C... Vypadá skvělé, což se o chuti rozhodně říci nedá!
Jurgen.k: Polévku vařit v remosce na vařiči nebo klasicky jako v remosce?
Taky houby namáčím a přidávám i s vodou, je to skvělé přírodní dochucovadlo. Nevloudil se Vám do té hořké várky panský hříbek, tedy hřib žlučník? https://cs.wikipedia.org/wiki/H%C5%99ib_%C5%BElu%C... Vypadá skvělé, což se o chuti rozhodně říci nedá!
13. 10. 2020 11:26
Ceska bramboracka opravdu bez cesneku
13. 10. 2020 11:21
cathleen: už se mi to stalo, proto to sem píšu z vlastní zkušenosti ;)
13. 10. 2020 11:20
Frantiska: Děkuji za info , už je to opraveno, původně tam mělo být 1l, ale nějak se to změnilo a špatně ;)
13. 10. 2020 11:06
Proč myslíte, že by polévka po přidání vody z namáčení sušených hub zhořkla Podle rady některých zdejších uživatelů už několik let sušené houby nepředmáčím, namočí se a změknou varem v polévce, a ta rozhodně hořká není.
13. 10. 2020 10:53
11 litru vody bude preklep :) tolik se do remosky nevleze. Asi se misto l napsala omylem 1 :)
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 4 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 6 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 8 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 9 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 9 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 12 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Báječná jatýrka na slanině
milans1 uvařila před 3 hodinami
Dezert pohádka
zutro uvařila před 4 hodinami
Makarony se sýrem
Natali31.3 uvařil před 4 hodinami
Rozmarné špagety
Jan Nemec uvařila před 5 hodinami
Krůtí na paprice
Istar uvařila před 5 hodinami
Pivovarský tokáň
Istar uvařila před 6 hodinami
Afrika řezy
Evellinka uvařil před 6 hodinami
Vepřové na houbách
Skrabi uvařila před 6 hodinami
Omáčka z hlívy ústřičné
Joey uvařila před 6 hodinami
Tvarohovo - meruňkový moučník
Petr801 uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Česnečka a její léčivá síla. Jak si pochutnat a k tomu prospět svému zdraví?
Jahodový dort podle Terezy z Peče celá země: Skvělý dárek na Den dětí, který všechny dostane svou famózní chutí
BeBe řezy se žloutkovým krémem a čokoládovou polevou podle Terezy z Peče celá země. Téhle variaci nikdo neodolá
Další recepty
Suroviny: voda, brambory, mrkev, petržel, celer, cibule, kmín mletý, majoránka, mouka hladká, petrželka, houby čerstvé, máslo, sůl, pepř
Česká bramboračka z remosky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8QP5
13 názorů