Velikonoční perníkoví zajíčci-hned k jídlu
Na Velikonoční pondělí nesmí chybět také bohatá odměna pro příchozí koledníky. Zajíčci z perníku jsou ideální volbou, nebo je též můžete využít jako jedlou dekoraci. Po upečení jsou hned měkcí a krásně voní po medu.
Suroviny pro 35 kusů
35 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 6 578 kJ / 1 572 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,41 g |
Tuky | 59,39 g |
Vláknina | 6,10 g |
Cholesterol | 599 mg |
Sodík | 1,77 g |
Sůl | 0,24 g |
Sacharidy | 219,95 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Perníčky jsou po upečení měkké a tudíž hned k jídlu. Nesmí se ale přepéct a těsto nesmí být vyváleno moc tence.
Množství kusů je orientační, záleží na velikosti vykrajovátka. Na perníčky se mně osvědčily spíše větší tvary, než malé.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 4. 2022 14:52
Marie Svarcova: Děkuji moc. Zajíčci jsou hlavně pro menší vnoučata.
12. 4. 2022 07:44
líbí se mi recept a nápad je super
11. 4. 2022 18:27
Jaromira18: Děkuji.
11. 4. 2022 18:25
Moc se mi líbí.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 7 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 8 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 10 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 11 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 12 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 14 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Báječná jatýrka na slanině
milans1 uvařila před 5 hodinami
Dezert pohádka
zutro uvařila před 6 hodinami
Makarony se sýrem
Natali31.3 uvařil před 6 hodinami
Rozmarné špagety
Jan Nemec uvařila před 7 hodinami
Krůtí na paprice
Istar uvařila před 8 hodinami
Pivovarský tokáň
Istar uvařila před 8 hodinami
Afrika řezy
Evellinka uvařil před 8 hodinami
Vepřové na houbách
Skrabi uvařila před 8 hodinami
Omáčka z hlívy ústřičné
Joey uvařila před 8 hodinami
Tvarohovo - meruňkový moučník
Petr801 uvařila před 8 hodinami
Další recepty
Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, soda jedlá, koření do perníku, máslo, med, vejce, mouka hladká, žloutek, voda
Velikonoční perníkoví zajíčci-hned k jídlu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zVWr
4 názory