Jihočeská kulajda se zastřeným vejcem (Prostřeno)
Kulajda je velmi oblíbenou a tradiční polévkou naší kuchyně. Snoubí se v ní chutě aromatického kopru, jemné smetany, brambor a vajíček. V zimě zahřeje a v létě osvěží, je to opravdu polévka na kterékoliv roční období.
Suroviny pro 5 porcí
5 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 4 707 kJ / 1 125 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 53,34 g |
Tuky | 81,60 g |
Vláknina | 8,40 g |
Cholesterol | 1,40 g |
Sodík | 631 mg |
Sůl | 1,35 g |
Sacharidy | 41,31 g |
Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 6. 2022 14:44
Eja57: 1 lzicka sadla a 1 masla...a hrst muky.
20. 6. 2022 14:43
Mě udivuje i mrkev a petržel. Nikdy jsem se s tím v žádném receptu nesetkala. Vaření je velmi kreativní činnost, tak proč ne, ale myslím, že to už není kulajda.
20. 6. 2022 14:40
magdalenka: no to mne taky...i když je to na pět porcí...
20. 6. 2022 14:39
hospodyne: souhlasím zcela, v kulajde ani chuťově nemá vývar co dělat...a ani já ztracené vejce neumím za půl minuty...za mne recept
20. 6. 2022 14:21
Mna udivila hrst muky...
20. 6. 2022 13:14
bod 4 postupu
No, já to dělám takto
No, já to dělám takto
20. 6. 2022 12:39
vždycky jsem si myslela, že nedílnou součástí kulajdy jsou houby.A když se píše jihočeská, proč hovězí vývar, když uvážíme, jak chudý kraj to byl. Zastřené vejce za 30 vteřin neuvařím. A tak nevím, čemu nerozumím Nechci být za chytrou, ale pro začínající kuchařky je recept s tímto názvem dost zavádějící.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 14 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 14 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Křupavé zapečené brambory
Judis uvařila před 1 hodinou
Halušky s brynzou pro Dášenku
Franibald uvařila před 3 hodinami
Losos s hořčično-smetanovou omáčkou
pvpa@email.cz uvařila před 4 hodinami
Pikantní krkovice na žampionech
MirkaD uvařila před 4 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
MilosCz uvařila před 6 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
MilosCz uvařila před 6 hodinami
Ananasová buchta
Yvona uvařil před 6 hodinami
Vepřové koleno v pomalém hrnci
Pacucha uvařila před 7 hodinami
Kuře neskutečně dobré
Okina uvařila před 7 hodinami
Nadýchané věnečky (50 ks)
Alhana uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak správně usmažit cibuli dosklovita, dorůžova či dočervena? Začátečníkům video napoví, jak postupovat
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Hraběnčiny řezy: Dokonale vláčný moučník se šťavnatými plátky jablek pod slaďoučkou a nadýchanou sněhovou peřinkou
Další recepty
Suroviny: sádlo, máslo, mrkev, petržel, vývar hovězí, kopr sterilovaný, kopr čerstvý, mouka hladká, smetana, vejce, ocet, cibule, brambory, sůl, pepř mletý
Jihočeská kulajda se zastřeným vejcem (Prostřeno)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPl96
Ztracená (zastřená) vejce
casino
Hodnocení receptu je 4,7 (7×)