Kynuté pečivo je strašákem většiny začínajících kuchařů, často úplně zbytečně
Kynuté pečivo vznikne upečením kynutého těsta. Aby bylo kynuté těsto správně vykynuté a výsledný výrobek krásně nadýchaný, je potřeba se držet osvědčených postupů a rad. Odměnou vám bude sladké i slané pečivo, které je mnohem lepší než kupované. Jistě ho zvládnete s domácí pekárnou i bez ní.
Tipy na slané i sladké kynuté pečivo
V poslední době se roztrhl pytel s řemeslnými pekárnami. Skvělý a trvanlivý chleba nebo obzvláště vypečené rohlíčky ale připravíte i doma. O Vánocích můžete zkusit upéct voňavou vánočku, o Velikonocích zase mazanec s rozinkami. Kdykoli během roku potěší pravé české buchty.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 6 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 10 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 12 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Přečtěte si Zobrazit více
Retro okénko: Pouťová dobrota žužu stávala kdysi 5 Kčs, dnes ji koupíte za 60 Kč. Přitom se dá snadno vyrobit i doma
Rýže trochu jinak: Zkuste ji místo vaření upéct v troubě!
Josef Maršálek upekl žemlovku podle babičky Boženky: Důležitý je výběr správně starého pečiva, radí cukrář