Šetřit, nebo nešetřit na jídle a surovinách? To je, oč tu běží
V kdekterém receptu se dočteme, že půlkou úspěchu jsou kvalitní suroviny nejlépe v biokvalitě. Ty však bývají drahé, a když v prodejně vidíme i levnější variantu, mnohdy zaváháme. Vyplatí se kupovat dražší věci? A na čem bychom šetřit určitě neměli?
Tipy, jak ušetřit při vaření
Zásada číslo jedna zní Kupujte jen to, co zvládnete spotřebovat. Pokud je kuřecí maso v akci, je to skvělé, ale bude ho chtít naše rodina konzumovat několik dní za sebou? Průzkumy ukazují, že jídlem plýtváme a zbytečně se u nás vyhazuje mnoho prošlého jídla. Přitom jen stačí změnit naše nakupovací návyky.
Velmi také ušetříte, když odbouráte polotovary. Domácí nudle do polévky místo kupovaných, vypěstované bylinky místo těch v sáčku z hypermarketu, bujón ze zbytků místo z kostky... To vše je sice pracnější, ale ve výsledku levnější (a zdravější!).
Světový den povědomí o plýtvání jídlem
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 2 hodinami
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 3 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 4 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 5 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 22 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno 2. 6. 2024 10:28