Nejjednodušší palačinky: Dobrý recept je k nezaplacení a přesně takový pro vás máme
Jaká sladká jídla máte nejraději? Jsou to palačinky? Tato úžasná dobrota si drží v oblíbenosti jednu z předních pozic a není divu. Těsto se skládá jen z několika surovin, které umícháme ve správném poměru. Máme pro vás recept na geniálně jednoduché těsto, které si zamilujete.
Palačinky se dají připravovat k snídani, obědu i večeři. Báječně chutnají nasladko a nadchnou všechny i naslano. Když se naučíte připravit to správné těsto, máte o úspěch postaráno. Palačinky můžete připravit nejen pro rodinu, ale i pro hosty. Milují je děti i dospělí.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit ty nejjednodušší palačinky
Získat správný a osvědčený recept na palačinky je leckdy k nezaplacení a přesně takový pro vás máme.
- Na palačinky podle základního receptu potřebujeme 100 g polohrubé mouky (můžete použít 1/3 hladké a 2/3 mouky polohrubé), 200 ml mléka, 1 vejce, 1 špetku soli, 1 lžičku moučkového cukru a trochu vanilkového. Na smažení si připravíme tuk - olej nebo máslo.
- Mléko, vejce, sůl a cukr vyšleháme metlou dohladka. Přidáme mouku a dál šleháme, aby bylo těsto hladké. Tyčový mixér šlehání usnadní, žádná hrudka pak neobstojí.
- Pokud je těsto příliš husté, naředíme ho trochou mléka. Pokud je řídké, přidáme trochu mouky. Pokud se ale přesně držíme receptu, hustota bude přesně akorát.
- Připravené těsto necháme 30 minut odležet, nejlépe v lednici. Tento krok je důležitý - těsto získá tu správnou konzistenci a palačinky budou velmi chutné.
- Připravíme si pánev, kterou rozehřejeme na střední teplotu. Před první palačinkou ji vytřeme trochou tuku, pak již obvykle žádný tuk není potřeba, nebo jen nepatrné množství. Někdy se první palačinka trhá, protože pánev ještě nemá tu správnou teplotu, ale další již jsou krásné. Podívejte se, jak palačinky otáčet.
- Hotové palačinky rovnáme na sebe na velký talíř a před podáváním zdobíme podle chuti.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 4 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 4 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno před 16 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Komentáře