Cuketové zelí je výbornou a rychlou alternativou klasického zelí. Jak ho připravit a jak ho zavařit na zimu
Na zahradě vám dozrává jedna cuketa za druhou a přemýšlíte, jakým dalším způsobem ji zpracovat? Co takhle si uvařit jako přílohu cuketové zelí. Určitě si pochutnáte a nebudete litovat.
Nejprve cukety omyjeme a zbavíme slupky. Na uvaření cuketového zelí můžeme bez obav použít už starší cuketu, jen nesmíme zapomenout z cukety odstranit již narostlá semínka. Poté cuketu nastrouháme na hrubém struhadle.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak cuketu uvařit na zelí
Osolíme ji a necháme vypotit, abychom se zbavili přebytečné vody. Po ochucení cuketu krátce povaříme na zpěněné cibulce tak, aby se zcela nerozvařila. Podáváme například s pikantním pleckem a bramborovým knedlíkem.
Jak cuketové zelí zavařit
Cuketové zelí můžeme také jednoduše zavářet na zimu. Stačí nastrouhanou cuketu promíchat s cibulí, octem, Dekem, cukrem a kmínem. Poté necháme hodinu odpočinout a znovu promícháme. Následně směsí plníme zavařovací sklenice, zavíčkujeme a 20 minut sterilujeme.
Jak zavařit cuketové zelí
Na cuketovém zelí si určitě pochutnáme, a pokud přemýšlíme nad další zajímavou alternativou na klasické zelí, pak další chutnou možností je uvařit ho z kedlubny.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Boží milosti - recept z kuchařky vydané v roce 1955
Přidáno před 10 hodinami
Jednoduché čínské nudle
Přidáno před 16 hodinami
Kedlubnový salát
Přidáno před 18 hodinami
Sýrovo kuřecí mleté nugety
Přidáno před 19 hodinami
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno 11. 6. 2024 20:43
Gyóza knedlíčky
Přidáno 11. 6. 2024 18:17
Přečtěte si Zobrazit více
Jak sterilovat ve sladkokyselém nebo slaném nálevu. Některé způsoby jsou jednoduché
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Radim dělá zálivky na saláty z fermentovaných rajčat: Propašovat se tam dá cokoliv, ale správný olej vytvoří symfonii
Komentáře