Uvařili jste domácí knedlík a jste na něj patřičně hrdí? Video vám poradí, jak jej snadno nakrájet nití
Tento poklad tradiční české kuchyně by neměl chybět v žádné kuchařce a zaslouží si náležitou péči. Ať už jste připravili domácí knedlík nebo jste sáhli po kupované verzi, máme pro vás tip, jak jej elegantně krájet nití.
Knedlíky stále patří mezi nejoblíbenější přílohy naší kuchyně. Správný knedlík musí být řádně kyprý, jemný a vláčný. Pokud nevlastníte kráječ na knedlíky, rozhodně nesahejte po noži. Mnohem krásnější jsou knedlíky krájené pevnou nití:
- Pevnou niť dáme pod knedlík.
- Konce nitě překřížíme, uděláme uzel a utahujeme.
- Dbáme na to, aby byly plátky podobně velké a rovné.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Můj první domácí knedlík
Pokud jste začátečník v přípravě knedlíků, nezoufejte. Náš receptář přímo překypuje recepty i možnostmi, jak připravit tuto tradiční domácí přílohu, která může být do půl hodiny před natěšenými strávníky. Jestli jsou knedlíky ve vaší rodině oblíbené, investujte do kráječe nebo rybářského vlasce, který je omyvatelný a můžete jej ozdobit perličkami a mít v kuchyni stále po ruce. A co připravíte ke knedlíkům?
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 4 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 6 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 7 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 8 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 9 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jahodový dort podle Terezy z Peče celá země: Skvělý dárek na Den dětí, který všechny dostane svou famózní chutí
Jak na to, aby houskové knedlíky byly krásně kypré? Stačí si vybrat jeden ze tří postupů a zvládnou je spolehlivě i začátečníci
7 nejoblíbenějších druhů knedlíků: Naučte se kynuté, práškové, karlovarské, hrníčkové, bramborové nebo chlupaté
Komentáře