Tři tipy pro dokonalé vaječné plátky: Poradíme, jak snadno krájet uvařená vajíčka
Stává se vám, že věnujete přípravě vaječné pochoutky dostatečný čas i energii, ale při krájení se bílek nepěkně odlupuje a žloutek drolí? Připravili jsme pro vás několik rad, které zajistí perfektní plátky snadno a rychle.
Vejce natvrdo by se měla vařit do deseti minut, aby se žloutek nevysušil, ale obsah se dostatečně provařil. Následně je nutné vejce prudce zchladit po dobu několika minut. A co je třeba k vytvoření dokonalých plátků?
- Vytáhněte ostrý nůž, který je mnohem lepší na krájení než struny nejnovějšího kráječe na vejce.
- Nůž namočte do opravdu horké vody a osušte, vejce se k noži nepřilepí.
- Ideálně pak nůž ještě postříkejte rostlinným olejem, a máte vše připraveno pro krásně čistý řez.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Vejce v kuchyni
Vajíčka natvrdo jsou oblíbenou součástí mnoha jídel, počínaje od studených pomazánek, přes teplá hlavní jídla, po lahodné saláty a výtečné chlebíčky. Pokud milujete vajíčka, můžete si s námi připravit vejce podle video-receptu a další nápady najdete v našem receptáři.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 9 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 11 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 12 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 13 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 14 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Na krájení musíte jít zostra aneb Víte, jak vybrat do kuchyně dobrý nůž, který vydrží dlouho?
Jak udělat domácí chlebíčky pro rodinu i pro návštěvu? Poradíme, jakou zvolit pomazánku a čím chlebíčky ozdobit
Jak uvařit čočku nakyselo. Příprava je jednoduchá a nezabere mnoho času
Komentáře