Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Grilování je velmi oblíbenou činností především v letním období, kdy nejčastěji grilujeme různé druhy masa, uzenin nebo zeleniny. Maso nakládáme do marinády, aby bylo dokonale křehké, šťavnaté a ochucené.

Marinádu na maso můžeme připravit jednoduše doma, postačí nám k tomu základní surovina, kterou je olej, ideálně slunečnicový nebo řepkový a sypké koření podle naší chuti. Maso marinujeme nejlépe přes noc, aby zkřehlo.

Jak ochutit marinádu

Poradíme, které koření a bylinky se nejvíce hodí k marinování:

  • Sypké koření: Do olejové marinády nejčastěji využíváme mletou sladkou papriku (nebo také uzenou), dále namíchanou grilovací směs, pepř, sůl, sušený česnek a také špetku chilli pro pikantnější chuť.
  • Bylinky: Do marinády se báječně hodí čerstvé bylinky, jako je tymián, rozmarýn, zázvor a také utřený česnek.
  • Omáčky: K ochucení můžeme použít také hořčici, kečup, sójovou omáčku či worchester. Spojením těchto základních omáček a po dochucení medem můžeme získat populární barbeque omáčku.

Připravte si netradiční marinádu se základem z piva, která má pikantní říz díky pepři a chilli omáčce. Máte svůj oblíbený recept na marinádu? Napište nám další inspiraci do komentáře.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Naposledy jste si prohlédli