Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Často se v receptech setkáváme s větou: Přidáme utřený česnek. Utřít stroužek česneku není nic složitého. Potřebujete oloupaný stroužek česneku, prkénko a nůž.

Jak na utřený česnek

Stroužek česneku oloupeme a nasekáme na menší kousky. Pak tyto kousíčky plochou pružného nože roztíráme o podložku tak dlouho, dokud z česneku nevznikne jemná kašička.

Tip: když k nasekanému česneku přidáte špetku soli, půjde tření lépe a rychleji. S touto solí pak ale musíte počítat při solení pokrmu.

Existují i různé pomůcky na rychlé rozmělnění česnekových stroužků od různých lisů až po speciální struhadla na česnek. Hodí se zejména tehdy, když potřebujeme rozmělnit větší množství česneku naráz. Jejich čištění je ale pracnější.

 

Tento tip je užitečný  (20x)

Pokud se vám tip líbí  klikněte na tlačítko

Komentáře

Nejsou zde žádné komentáře.

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Iva Trhoňová

nově v eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům