Jak připravit malinový sirup. Máme pro vás snadný recept, který zvládne i úplný začátečník
Malinový sirup patří mezi základní ingredience limonád, koktejlů, dezertů a zmrzlin. Malinovka, limonáda z malinového sirupu a perlivé vody s ledem, je jedním z nejoblíbenějších letních nápojů.
Měli jste velkou úrodu malin? Nebo se vám podařilo najít v lese malinový ráj? V každém případě je nutné maliny rychle zpracovat. Poradíme vám, jak maliny využít do lahodného sladkého sirupu bez nepříjemných zrníček mezi zuby.
Mohlo by vás zajímat
Malinový sirup
Příprava sirupu je vhodná i pro úplné začátečníky. Poradíme vám, jak na to:
- 1 kg zralých malin vložíme do hrnce a rozmačkáme vidličkou.
- Smícháme s 0,5 litrem vody a pomalu vaříme, dokud se maliny nerozvaří.
- Ovocnou směs propasírujeme přes sítko, tím ji zbavíme zrníček.
- Vymačkanou šťávu doplníme do 1 litru.
- Přisypeme 1,5 kg cukru a půl lžičky kyseliny citrónové.
- Zahříváme na mírném ohni, dokud se cukr úplně nerozpustí. Nevaříme.
- Plníme do sterilizovaných lahviček a skladujeme v chladu.
Sirup za studena pro rychlou spotřebu
- 2 litry malin a 0,5 kg cukru nasypeme do skleněné nádoby.
- Po týdnu přecedíme přes gázu a lžící vymačkáme.
- Plníme do čistých lahviček a uchováváme v chladu.
- Sirup rychle spotřebujeme, třeba na ledovou tříšť.
Další tipy a triky
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 6 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 8 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 9 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 10 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 11 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 14 hodinami
Komentáře