7 vydatných polévek: Zahřejí i zasytí v pošmourných a chladných dnech
Po návratu domů rádi sáhneme po horkém talíři vydatné polévky, která nás brzy rozehřeje a příjemně zasytí. Pro inspiraci vám nabízíme výběr sedmi oblíbených receptů na přesně takové polévky, které vás rozhodně nenechají chladné.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
- Vydatná vločková polévka s česnekem
- Gulášová polévka z mletého masa
- Klasický ruský boršč
- Fazolová polévka rychlá
- Bramboračka
- Jihočeská kulajda
- Drožďové knedlíčky
1. místo
Pestře barevná zeleninová polévka zahuštěná ovesnými vločkami láká vůní česneku a zelených natí. Použít do ni můžeme různou kořenovou zeleninu, hrášek i brambory. Její příprava je naprosto jednoduchá, a tak si na ní budete brzy pochutnávat.
2. místo
Další sytou polévkou je tradiční gulášová s mletým masem. Uvítají ji zejména muži. K polévce podle tohoto receptu se rádi budete vracet. A pokud jí připravíte více, vůbec to nevadí, protože po rozležení chutná ještě lépe.
3. místo
Podle podrobného receptu zvládnete výborný boršč, i kdybyste ho vařili poprvé. Tato hustá polévka ze zelí, červené řepy a hovězího masa se na talíři už jen dochutí zakysanou smetanou, koprem a petrželkou, a hned se může podávat.
4. místo
Použití luštěnin do polévky zajistí její sytost. Ať už uvaříme fazolovou, čočkovou či cizrnovou polévku, těšíme se na vydatné, zdravé a chutné jídlo, které spolu s krajícem chleba lehce zastoupí hlavní chod.
5. místo
Mezi vydatnými polévkami najdeme řadu tradičních a oblíbených receptů - mezi ně patří i recept na česnekem a houbami vonící bramboračku. Zelenina, brambory a houby se postarají o výbornou chuť i příjemně plný žaludek.
6. místo
Další tradiční polévkou, která zasytí i zahřeje, je kulajda. I když se často najde řada odlišností v jednotlivých receptech, přesto by měla vždy být plná brambor, hub a voňavého kopru, k tomu ji výborně doplní ještě vajíčko.
7. místo
Mezi syté polévky patří také ty, ve kterých najdeme knedlíčky. Ať už se jedná o drožďové, játrové či vajíčkové, přispívají k vydatnosti polévky. Pokud v ní je také dostatek zeleniny a navíc třeba těstoviny, čeká nás příjemný chuťový zážitek.
Ještě jste si nevybrali? A co třeba další z oblíbených luštěninových polévek - vyzkoušejte výtečnou čočkovou polévku. S jejím postupem vám poradí následující videorecept:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 10 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 10 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno před 22 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Komentáře
10. 11. 2023 13:32