Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak si doma vyrobit ledovou tříšť. Osvěžující nápoj plný ovoce a ledu je skvělý během parných dnů
Pixabay

V horkých letních dnech nás příjemně osvěží ledová tříšť. Uspokojíme své chuťové buňky a zároveň doplníme tolik potřebné tekutiny v těle. Je ale třeba mít dostatečně silný mixér, aby zvládl zpracovat i led.

Ledová tříšť je velmi studený nápoj s rozmixovanými kusy ledu a různými ovocnými příchutěmi. Podobně jako ovocný sorbet neobsahuje mléčnou složku, pouze vodu, ovoce a cukr. Lze použít různé druhy čerstvého ovoce jako jahody, broskve, meruňky či meloun. Máme-li sladší ovoce, můžeme na cukru šetřit a získat tím zdravější nápoj. Na druhou stranu rychleji tříšť připravíme z ovocné šťávy či sirupu.

Jak připravit ledovou tříšť

Svaříme cukr s vodou a necháme vychladnout. Mezitím si připravíme ovoce, které rozmačkáme nebo rozmixujeme, případně propasírujeme. Poté ho promícháme s cukrem i vodou, a dáme zmrazit do mrazničky. Těsně před podáváním směs vyjmeme z mrazničky a rozmixujeme v mixéru, který je určený pro mixování ledu.

Můžeme také postupovat tak, že rozmixujeme pouze čistý led, který smícháme s ovocnou šťávou či připraveným ovocem. Ledovou tříšť podáváme ve sklenici a na závěr ozdobíme kouskem máty. Případně můžeme tříšť při speciálních příležitostech kombinovat s alkoholem. Toto osvěžení pro návštěvy, ale i pro děti a celou rodinu nám zpříjemní horké letní dny.

Jak připravit ovocný sorbet, nám poradí další článek.

 

 

Tento tip je užitečný  (3x)

Pokud se vám tip líbí  klikněte na tlačítko

Komentáře

Nejsou zde žádné komentáře.

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Sladká první republika

Kristina Šemberová

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům