Jak si doma vyrobit ledovou tříšť. Osvěžující nápoj plný ovoce a ledu je skvělý během parných dnů
V horkých letních dnech nás příjemně osvěží ledová tříšť. Uspokojíme své chuťové buňky a zároveň doplníme tolik potřebné tekutiny v těle. Je ale třeba mít dostatečně silný mixér, aby zvládl zpracovat i led.
Ledová tříšť je velmi studený nápoj s rozmixovanými kusy ledu a různými ovocnými příchutěmi. Podobně jako ovocný sorbet neobsahuje mléčnou složku, pouze vodu, ovoce a cukr. Lze použít různé druhy čerstvého ovoce jako jahody, broskve, meruňky či meloun. Máme-li sladší ovoce, můžeme na cukru šetřit a získat tím zdravější nápoj. Na druhou stranu rychleji tříšť připravíme z ovocné šťávy či sirupu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit ledovou tříšť
Svaříme cukr s vodou a necháme vychladnout. Mezitím si připravíme ovoce, které rozmačkáme nebo rozmixujeme, případně propasírujeme. Poté ho promícháme s cukrem i vodou, a dáme zmrazit do mrazničky. Těsně před podáváním směs vyjmeme z mrazničky a rozmixujeme v mixéru, který je určený pro mixování ledu.
Můžeme také postupovat tak, že rozmixujeme pouze čistý led, který smícháme s ovocnou šťávou či připraveným ovocem. Ledovou tříšť podáváme ve sklenici a na závěr ozdobíme kouskem máty. Případně můžeme tříšť při speciálních příležitostech kombinovat s alkoholem. Toto osvěžení pro návštěvy, ale i pro děti a celou rodinu nám zpříjemní horké letní dny.
Jak připravit ovocný sorbet, nám poradí další článek.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 3 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 3 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 4 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 5 hodinami
Francouzské řízečky
Přidáno před 12 hodinami
Palačinkové rolky
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Poradíme, jak snadno vyrobit domácí zmrzlinu bez zmrzlinovače. Stačí několik málo ingrediencí a správný postup
Pažitková omáčka podle staročeského receptu: Základem lahodné chuti je domácí vývar a smetana, pažitka dodá svěžest
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře