Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak si doma vyrobit ledovou tříšť. Osvěžující nápoj plný ovoce a ledu je skvělý během parných dnů
Zdroj: Pixabay

V horkých letních dnech nás příjemně osvěží ledová tříšť. Uspokojíme své chuťové buňky a zároveň doplníme tolik potřebné tekutiny v těle. Je ale třeba mít dostatečně silný mixér, aby zvládl zpracovat i led.

Ledová tříšť je velmi studený nápoj s rozmixovanými kusy ledu a různými ovocnými příchutěmi. Podobně jako ovocný sorbet neobsahuje mléčnou složku, pouze vodu, ovoce a cukr. Lze použít různé druhy čerstvého ovoce jako jahody, broskve, meruňky či meloun. Máme-li sladší ovoce, můžeme na cukru šetřit a získat tím zdravější nápoj. Na druhou stranu rychleji tříšť připravíme z ovocné šťávy či sirupu.

Jak připravit ledovou tříšť

Svaříme cukr s vodou a necháme vychladnout. Mezitím si připravíme ovoce, které rozmačkáme nebo rozmixujeme, případně propasírujeme. Poté ho promícháme s cukrem i vodou, a dáme zmrazit do mrazničky. Těsně před podáváním směs vyjmeme z mrazničky a rozmixujeme v mixéru, který je určený pro mixování ledu.

Můžeme také postupovat tak, že rozmixujeme pouze čistý led, který smícháme s ovocnou šťávou či připraveným ovocem. Ledovou tříšť podáváme ve sklenici a na závěr ozdobíme kouskem máty. Případně můžeme tříšť při speciálních příležitostech kombinovat s alkoholem. Toto osvěžení pro návštěvy, ale i pro děti a celou rodinu nám zpříjemní horké letní dny.

Jak připravit ovocný sorbet, nám poradí další článek.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky