Jak upéct domácí tortilly. Nejoblíbenější recepty na chlebové placky z pšeničné a kukuřičné mouky
Pod názvem "tortilly" si nejčastěji představíme tenké chlebové placky. Připravují se hlavně z pšeničné nebo kukuřičné mouky. Po upečení je po libosti naplníme a zavineme. Podáváme je jako hlavní jídlo, připravujeme je k večeři, nebo si je můžeme vzít do práce.
Domácí pšeničné tortilly
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit těsto
Jak rozválet tortilly
Zpracované těsto, které by mělo mít pokojovou teplotu, rozdělíme na kousky, z nichž vytvoříme kuličky, které velmi tence rozválíme. Na podložení si vezmeme buď silikonový vál nebo papír na pečení, abychom těsto nemuseli podsypávat moukou. Vyválíme tenké placky, které svou velikostí a tvarem odpovídají pánvi, na které je budeme péct.
Jak upéct tortilly
Připravené placky pečeme na pánvi - nasucho, na prudkém ohni a rychle. Každou stranu pečeme asi půl minuty, vzápětí se začnou tvořit puchýřky. Po otočení dopečeme druhou stranu. Placky po upečení uchováváme horké, nejlépe mezi dvěma utěrkami, aby nám před servírováním neztvrdly a neoschly.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 10 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 12 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 13 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 14 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 15 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Trápení s těstem na cukroví: Jak předejít nadměrnému a zbytečnému zapracování mouky?
Staří Mayové se živili hlavně kukuřicí. Na talíři měli i maso z morčat nebo pečeného leguána a do všeho přidávali chilli
7 důležitých potravin, které dovezl Kolumbus z Ameriky do Evropy: Jsou mezi nimi brambory, rajčata i kakao
Komentáře