Bramboráky smažené na pánvi: Máme pro vás 5 tipů, aby chutnaly báječně
Když se venku ochlazuje, nastává čas těch nejlepších bramboráků - z nových brambor v létě a ze starých na jaře to totiž není ani zdaleka to pravé. Tyto bramborové placky patří k podzimu, příjemně zasytí, a pokud je podáváme hned po usmažení, tak i zahřejí.
Základem těsta na bramboráky jsou samozřejmě nastrouhané brambory, ty stačí doplnit trochou mouky (obvykle hladké pšeničné) a vajíčkem. O správnou chuť se postarají třený česnek, majoránka a sůl. Recept na bramboráky ještě můžeme vylepšit např. z brambor po nastrouhání slít přebytečnou tekutinu a doplnit je trochou horkého mléka, aby si zachovaly pěknou barvu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak nejlépe usmažit bramboráky
- Pánev s tukem (olej, sádlo) nejprve dobře rozehřejeme. Nikdy nedáváme těsto na nerozehřátý tuk.
- Po chvilce teplotu plotýnky ztlumíme a bramboráky dosmažíme pozvolna, aby byly dobře propečené. Pokud necháme nejvyšší teplotu zapnutou po celou dobu smažení, povrch bramboráků bude sice rychle tmavnout, ale uvnitř mohou zůstat syrové.
- Poté co první strana zezlátne a povrch zpevní, můžeme bramborák otočit a dosmažit na druhé straně.
- Hotový bramborák položíme na ubrousek, zbavíme ho tím přebytečného tuku.
- Bramboráky jsou nejlepší ještě čerstvé, proto se do nich pustíme co nejdříve po usmažení.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Boží milosti - recept z kuchařky vydané v roce 1955
Přidáno před 11 hodinami
Jednoduché čínské nudle
Přidáno před 17 hodinami
Kedlubnový salát
Přidáno před 18 hodinami
Sýrovo kuřecí mleté nugety
Přidáno před 19 hodinami
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno 11. 6. 2024 20:43
Gyóza knedlíčky
Přidáno 11. 6. 2024 18:17
Komentáře
10. 11. 2023 13:27
6. 11. 2023 10:01
25. 10. 2023 11:20
24. 10. 2023 15:41
24. 10. 2023 10:19