Pivní bramboráky

mika59 Kuchařka: mika59

Bramborová jídla 10 názorů

Suroviny

500 g brambor
100-120 ml světlého slabšího piva
1 vejce
3-4 stroužky prolisovaného česneku
2 střední žampiony
hrst sušené smažené cibule
2-3 lžíce hladké mouky
1 lžíce strouhanky
kmín
sůl
pepř
majoránka
olej na smažení
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory a žampiony nastrouháme na hrubším struhadle. Přidáme vejce, česnek, cibuli, koření, pivo a nakonec mouku se strouhankou.

  2. Mouku dáváme postupně do požadované hustoty. Dochutíme a smažíme z obou stran do křupava. Usmažené odkládáme na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk.

Poznámka

Bramboráky mají výraznou chuť a jsou hodně křupavé. Místo žampionů můžete přidat škvarky, anglickou slaninu nebo uzené maso. Vše nakrájené na drobno.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 057 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pivní bramboráky

  • HOL ,KA HOL ,KA(neregistrovaný)

    Prima bramborák,s cibulkou ta dodá chuť.

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    Já si to ukládám :-) a když mě bude honit mlsná......:-D

    Odpovědět

  • albin albin(neregistrovaný)

    strasne rad mam bramboraky ale když stu kolik věci dotoho třeba prejde mi hut jsem stary mladenec a na tyhle věci nejsem zazizeni ja vym sikovnost ale mno nejsem zensteli

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Hezký nápad s těmi žampiony<3:-K

    Odpovědět

  • Inka1 Inka1

    :yes: Bramboráčků není nikdo dost, a pivo do těsta i k nim :-p

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    No jo, když já tu cibuli vždycky kupovala v Kauflandu a poslední dobou tam není. Jaký význam má to pivo v těstě Miládko? Paráda a samozřejmě..:yes:

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    jemmy: Děkuji..;-)

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    Nadja: Zapomněla jsem napsat..opraveno..:-)

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    mika59: pivo dáváš do těsta, nebo jen na zapíjení?

    Odpovědět

  • jemmy jemmy(neregistrovaný)

    <3<3<3Super,velka dobrota jako vzdy ,krasne foto:-K:yes::yes:

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: pivní bramborak bramboráky jak usmažit bramborák bramboráky bez tuku bramborak se žampiony recepty pivni bramborak bramborák bez tuku recept na bramborák jak usmazit zampiony jak usmažit cibulku do křupava? sušená smažená cibule v kauflandu bramborak s zampiony bramboráky anglická bramboráky a anglickou bramborové pivní bramboráčky jak usmažit křupavou cibulku

Zapomněl/a jsem heslo