Pivní bramboráky

mika59 Kuchařka:

Bramborová jídla 10 názorů

518

Suroviny

500 g brambor
100-120 ml světlého slabšího piva
1 vejce
3-4 stroužky prolisovaného česneku
2 střední žampiony
hrst sušené smažené cibule
2-3 lžíce hladké mouky
1 lžíce strouhanky
kmín
sůl
pepř
majoránka
olej na smažení
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory a žampiony nastrouháme na hrubším struhadle. Přidáme vejce, česnek, cibuli, koření, pivo a nakonec mouku se strouhankou.

  2. Mouku dáváme postupně do požadované hustoty. Dochutíme a smažíme z obou stran do křupava. Usmažené odkládáme na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk.

Poznámka

Bramboráky mají výraznou chuť a jsou hodně křupavé. Místo žampionů můžete přidat škvarky, anglickou slaninu nebo uzené maso. Vše nakrájené na drobno.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 049 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pivní bramboráky

  • HOL ,KA HOL ,KA(neregistrovaný)

    Prima bramborák,s cibulkou ta dodá chuť.

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    Já si to ukládám :-) a když mě bude honit mlsná......:-D

    Odpovědět

  • albin albin(neregistrovaný)

    strasne rad mam bramboraky ale když stu kolik věci dotoho třeba prejde mi hut jsem stary mladenec a na tyhle věci nejsem zazizeni ja vym sikovnost ale mno nejsem zensteli

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Hezký nápad s těmi žampiony<3:-K

    Odpovědět

  • Inka1 Inka1

    :yes: Bramboráčků není nikdo dost, a pivo do těsta i k nim :-p

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    No jo, když já tu cibuli vždycky kupovala v Kauflandu a poslední dobou tam není. Jaký význam má to pivo v těstě Miládko? Paráda a samozřejmě..:yes:

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    jemmy: Děkuji..;-)

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    Nadja: Zapomněla jsem napsat..opraveno..:-)

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    mika59: pivo dáváš do těsta, nebo jen na zapíjení?

    Odpovědět

  • jemmy jemmy(neregistrovaný)

    <3<3<3Super,velka dobrota jako vzdy ,krasne foto:-K:yes::yes:

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: pivní bramborak recepty pivni bramborak bramborák bez tuku bramborak s zampiony bramboráky anglická bramboráky a anglickou bramborové pivní bramboráčky bramborak se žampiony jak usmažit křupavou cibulku

Zapomněl/a jsem heslo