Jak připravit ty nejlepší bramboráky? Vyzkoušejte tři jednoduché rady a vaše bramboráky budou ještě lepší
Bramboráky jsou pochoutkou, kterou si rádi občas dopřejeme, i když nepatří mezi dietní. Vyzkoušejme jednoduché rady, abychom je měli ještě lepší.
Bramboráky připravujeme především z nastrouhaných brambor, malého množství mouky a vajec. Patří do nich utřený česnek, který je krásně provoní. Smažíme je na pánvi a podáváme nejlépe ještě horké. Vyzkoušejme tři jednoduché rady, aby ty naše bramboráky byly ještě lepší.
- Bramboráky budou báječně křupavé, když do těsta přidáme jednu až dvě lžičky tvarohu. Zjemníme tak zároveň jejich chuť. Víte, jak se připravuje domácí tvaroh?
- Při dochucování pamatujeme kromě česneku i na majoránku. Krásně je ochutí a k bramborákům rozhodně patří. Desatero, jak využít majoránku v kuchyni, nám ukáže, jak zacházet s majoránkou, aby provoněla pokrmy co nejlépe.
- Pokud chceme, aby měly bramboráky pěknou barvu, vymačkáme do těsta trochu citronové šťávy, která zabrání zhnědnutí brambor. Máme zrovna koupené bio citrony a chceme si nastrouhat a uchovat jejich kůru na pozdější využití? Jak na to, poradí náš další článek.
Nejlepší bramboráky připravíme podle osvědčených receptů. Najdeme je v našem receptáři.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak udělat nejlepší bramborák. Oblíbené bramborové placky s vůní česneku a majoránky
Bábovka ze zakysané smetany s vůní skořice: Krásně vláčný lahodný moučník připravíte bez odvažování
Jak připravit nejlepší vajíčkovou pomazánku. Jaký je osvědčený postup a co všechno do ní patří
Komentáře