Jak připravit rybí filé? Výborně chutná zapečené se sýrem. Názorné video poradí s postupem
Rybí filé jsou plátky z ryb, zbavené kostí. Upečené nebo usmažené na různé způsoby patří mezi oblíbená jídla v mnoha rodinách. Není divu, příprava filé je snadná a nenáročná, chuť výborná. Na pokrmech z filé si rády pochutnají i děti.
Jak připravit rybí filé se sýrem
Filé zapečené s vejci a nivou chutná luxusně. Můžeme ho podávat s vařenými brambory nebo s bramborovou kaší a ozdobit zeleninou.
- Připravíme si 400 g rybího filé, 2-3 vejce, 2 lžíce mléka, 70 g nivy (nebo jiného sýra), petrželovou nať, máslo, koření na ryby, citronovou šťávu a sůl.
- Zapékací misku vymažeme máslem.
- Plátky filé osolíme a okořeníme z obou stran, pak je vložíme do zapékací misky.
- Položíme na ně plátky másla a pokapeme je citronovou šťávou.
- Vložíme do trouby a při teplotě 200 °C pečeme cca 15–20 minut.
- Zapékací misku vyjmeme z trouby. Předpečené filé přelijeme rozšlehanými vejci s mlékem a nastrouhaným sýrem. Posypeme nakrájenou petrželkou.
- Vložíme znovu do trouby a ještě krátce zapečeme (cca 10 minut).
Pokrm pro nás bude ještě snazší na přípravu, když před vařením zhlédneme názorné video:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 9 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 9 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 12 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 16 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Přečtěte si Zobrazit více
Jak zpracovat listovou petržel. Má své místo v mnoha receptech a řadu možností nabízí náš receptář
Strouhaný sýr v kuchyni - jednoduchý a chutný pomocník, který vylepší mnoho pokrmů
Holka u plotny radí: Valašská kaše pápěnka je vylepšenou verzí obyčejné krupičky. Dokonalou chuť zajistí jeden krok navíc
Komentáře