Rybí filé s máslovou omáčkou

Eliza Kuchařka: Eliza

4 porce Ryby 15 názorů

Suroviny

4 porce rybího filé
máslo (na opečení filé + 3 lžíce na jíšku + 125 g na omáčku)
4 žloutky
3 lžíce hladké mouky
500 ml vývaru
4 lžíce sardelové pasty
šťáva z citrónu
hladkolistá petrželka
bílý pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Filé zakapeme citrónovou šťávou a necháme chvíli odležet. Poté osolíme, opepříme a opečeme na másle. Udržujeme teplé.

  2. Ze tří lžic másla a tří lžic mouky upražíme bledou jíšku, kterou zalijeme vývarem, provaříme a necháme vychladnout. Do vychladlé vmícháme žloutky.

  3. V jiném kastrůlku rozehřejeme půlku kostky másla, zakapeme šťávou z jednoho citrónu, přidáme vývar s jíškou, sardelovou pastu, pepř a nasekanou petrželku. Podle chuti přisolíme a provaříme na potřebnou hustotu. Po celou dobu přípravy omáčky ji prošleháváme metličkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rybí filé s máslovou omáčkou

Tématické fráze: rybí filety na másle filé na masle přírodní rybí filé recept ryba na másle maslova omacka přírodní rybí filé přírodní rybí filé recepty file s omackou recepty s rybí omáčkou rybí filé recepty file s citronovou omackou rybí filé přírodní rybí file rybí filé na másle se zeleninou rybí chipsy přírodní filé recept na přírodní filé cod filet omacka k rybímu file filety na másle

Zapomněl/a jsem heslo