Pečicí papír je dobrý sluha, ale zlý pán, pokud nelze zkrotit. Naše video vám s ním pomůže
Každý milovník pečených pokrmů ví, že pečicí papír je skvělý pomocník a dokáže ušetřit mnoho času i surovin. Ale co když máme formu v jiném tvaru, než poskytuje krásně rovný a velký plech? To už nebude nikdy problém.
Pečicí papír zajišťuje snadnější, rychlejší i levnější přípravu pokrmů. Žádné připálené zbytky jídla, není třeba nic vymazávat, dokonce se v něm dá rozválet těsto nebo připravit jídlo v toustovači bez nečistot. A jak vyložit hranatou formu?
- Pečicí papír zacvakneme do spodní části forma a přebytek papíru ustřihneme.
- Z přebytků nastříháme proužky cca na výšku formy.
- Tukem lehce přetřeme vnitřní okraj formy, aby se papír snadno přilepil.
- Vložíme do formy pruhy papíru a můžeme sáhnout po těstě.
Forma chlebíčková nebo forma na srnčí hřbet je přiliž úzká, můžeme zde použít pečicí papír? Samozřejmě.
- Formu otočíme dnem nahoru, zvenku vyměříme potřebnou velikost papíru a přebytek papíru ustřihneme.
- Všechny okraje zvenku pečlivě založíme a vytvarujeme je podle formy.
- Vytvarovaný papír opatrně vložíme do formy, lehce zapravíme a můžeme péct.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Pečicí papír jako všemocný pomocník
Věděli jste, že některé druhy můžete použít k pečení opakovaně? Nebo jím proložte plátky masa, které chcete zamrazit, použijte jej jako poddajnou pokličku na chlebíčky či na lahodný moučník, aby neokoral. A slyšeli jste už o technice papillote?
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Boží milosti - recept z kuchařky vydané v roce 1955
Přidáno před 12 hodinami
Jednoduché čínské nudle
Přidáno před 19 hodinami
Kedlubnový salát
Přidáno před 20 hodinami
Sýrovo kuřecí mleté nugety
Přidáno před 21 hodinami
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno 11. 6. 2024 20:43
Gyóza knedlíčky
Přidáno 11. 6. 2024 18:17
Přečtěte si Zobrazit více
Jak dlouho vydrží pečicí papír a jaký zvolit, aby se dal na pečení využít opakovaně? Všímat si musíme hlavně gramáže
Pečení v papilotě je stará metoda úpravy pokrmů, která se hodí i v současnosti. Použijeme ji i při grilování
Jak vymazat a vysypat formu na bábovku - rady pro začátečníky
Komentáře