Vytvořte ovocný kaviár podle videonávodu. Je to snadné a velmi efektní
Polovinou úspěchu každého jedlého výtvoru je jeho vzhled. Krásně naservírované jídlo nebo zajímavě nazdobený zákusek jako kdyby hned lépe klouzaly do břicha. Ovocný ozdobný kaviár vám pomůže – nejen krásně vypadá, ale i skvěle chutná.
Příprava většiny dezertů, zákusků a dortů vyžaduje zručnost a smysl pro detail. Aby byl výsledný produkt krásný, dají se využít všemožné způsoby zdobení. Zajímavou vychytávkou je potom ovocný kaviár, který připravíte z mraženého ovoce.
Jak na výrobu ovocného kaviáru
Kromě jedlého oleje, moučkového cukru, zmraženého ovoce a také známé želatiny nic dalšího nepotřebujete.
- Láhev oleje vložte do mrazničky na nejméně 12 hodin.
- Do hrnce dejte 200 g zmraženého ovoce, přisypte 40 g moučkového cukru a vlijte 50 g vody.
- Ze směsi uvařte pyré, rozmixujte ho a přeceďte.
- Přidejte 4 lžičky želatiny a chvíli povařte, dokud se želatina nerozpustí, a nechte trochu vychladnout.
- Vychlazený olej nalijte do misky a kapejte do něj pomocí stříkačky vychladlé ovocné pyré.
- Vzniklý ovocný kaviár sceďte (olej můžete dál používat) a kuličky propláchněte vodou.
Schválně, kolik lidí váš ovocný kaviár ocení.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 11 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 11 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno před 23 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přečtěte si Zobrazit více
Hraběnčiny řezy: Dokonale vláčný moučník se šťavnatými plátky jablek pod slaďoučkou a nadýchanou sněhovou peřinkou
Náš život s celiakií: Upekla jsem mandlový koláč podle receptu Josefa Maršálka. Áňa z něj byla nadšená
Jak připravit sirup z bezových květů zastudena: Kromě bezu stačí jen citron, cukr a správný postup
Komentáře