Jak zpracovat pórek. Rozmanité využití oblíbené cibulové zeleniny v kuchyni
Pórek je velmi chutný a celoročně snadno dostupný. Na zahradě ho můžeme mít přes celou zimu a když je půda rozmrzlá, vyrazíme sklízet. Používáme ho především v syrovém stavu, ale dovede vylepšit mnoho vařených jídel.
Pórek má jemnou chuť
Mohlo by vás zajímat
Pórek v kuchyni
Mohlo by vás zajímat
Pórkové polévky
Pórek se hodí do mnoha polévek, včetně krémových. Buď ho na začátku vaření krátce osmahneme na tuku a pak teprve zalijeme vodou, nebo ho přidáme do polévky během vaření. Velmi jemně nakrájeným pórkem zdobíme polévku při podávání.
Hlavní jídla s využitím pórku
Pórek využijeme do základu některých omáček a gulášů - pokrájíme ho na jemno a zpracujeme stejně jako cibuli. Dobře se doplňuje s bramborami a vejci. Je chutný v zapékaných pokrmech a přidaný do karbanátků, zdobíme jím hotová jídla na talíři.
Pomazánky, placičky nebo plněná tortilla
Do pomazánek obvykle přidáváme jemně nakrájený pórek zasyrova. Do některých se ale hodí i tepelně zpracovaný. Výborně chutná v kvasnicové pomazánce, jejímž základem jsou na cibulce osmažené kvasnice - tentokrát ale místo cibulky osmahneme pórek.
Další tipy a triky
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 4 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 4 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno před 16 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přečtěte si Zobrazit více
Jídlo ve vlacích Českých drah může být zážitkem, říká šéfkuchař Tomáš Popp. Vždyť ho připravuje kuchařská reprezentace
Hraběnčiny řezy: Dokonale vláčný moučník se šťavnatými plátky jablek pod slaďoučkou a nadýchanou sněhovou peřinkou
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře