Holka u plotny radí: Jak na božský krém do cukroví pro lenochy? Základ ze dvou surovin připravíte do 5 minut, dochucení je na vás
12. 12. 2023 Vaření
Pečení cukroví je v plném proudu, mnoho z nás má už hotové suché korpusy a zvažuje, čím je slepit. S jednoduchým máslovým krémem se Salkem nemusíte čekat do Vánoc. Dá se připravit už teď a stačí vám jen ruční šlehač. Do pár minut je hotovo a ochucení je na vás.
Krém do cukroví za 5 minut
Přede dvěma lety jsem v této rubrice psala o výtečném krému do cukroví. Článek i recept si můžete přečíst zde. Na ten krém nedám dopustit, připravuji jej léta každé svátky, je chuťově perfektní, velmi variabilní na dochucení a dlouho vydrží.
Ale jeho příprava vyžaduje šlehání vajec nad párou, poté chladnutí a znova šlehání s máslem. Na tohle zkrátka někdy není čas. Existuje rychlejší řešení a stačí vám na ně jen dvě suroviny, mísa a elektrický šlehač, v nejhorším i jen šlehací metla.
Krém vyšlehaný z másla a Salka je taky vynikající a rovněž dlouho vydrží. Zároveň se dá jednoduše dochutit. Ale i samotný je skvělý!
Mohlo by vás zajímat
Recept na perfektní krém z másla a Salka
Jak na to? Budete potřebovat jen plechovku Salka a 1 a půl změklého másla. Do větší mísy dejte nakrájené máslo a zalijte je Salkem z plechovky. Elektrickým šlehačem šlehejte do krému. Zpočátku bude krém řídký, ale šleháním zhoustne. A to je vše! Krémem můžete ihned plnit cukroví, nebo jej ještě dochutit.
Možnosti dochucení:
- Kakaem nebo čokoládou: Do hotového krému vešlehejte 1-2 lžíce kakaa nebo do něj opatrně vmíchejte rozpuštěnou a vychladlou čokoládu.
- Mletými oříšky: Jakékoliv jemně mleté ořechy si budou s krémem skvěle rozumět.
- Rumem: U dochucování rumem přidávejte alkohol po lžičkách a vždy znova prošlehejte. Dávejte pozor, aby tekutiny nebylo moc, změnilo by to konzistenci krému.
- Kořením: Krém výborně ochutí také skořice, vanilka nebo perníkové koření. Přidávejte po lžičkách a vždy důkladně promíchejte.
Extra tip: Salko je teď v mnoha obchodech v akci, takže si klidně můžete udělat zásoby, protože kondenzované mléko vydrží dlouho a tenhle krém lze využít také při plnění a zdobení dortů!
Zkusit můžete i kávová kolečka s kofilovým krémem:
gastronomická novinářka Šárka Adámková
„Vaření je moje vášeň!“
Šárka Adámková je dlouholetá kulinární redaktorka a gastronomická novinářka. Vaří, peče, sbírá kuchařky, vede kurzy vaření i online kurzy pečení, více než 15 let píše o jídle a je autorkou mnoha set článků z kulinárního prostředí. Založila facebookovou skupinu Skromné vaření a pečení pro každého, kde se věnuje tradiční a úsporné kuchyni, a má instagramový profil Holka u plotny.
Témata
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Holka u plotny peče: Rychlý perník na plech se skořicí a povidly je neskutečně vláčný díky jedné surovině
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Časté chyby při používání ručního šlehače: Pokud je děláte taky, je načase přestat
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 18 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 18 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19