Bábovka Albert plněná tvarohem: Štavnatý a vláčný moučník dovedou k nadpozemské dokonalosti i speciálně upravené rozinky
13. 5. 2024 Vaření
Chcete si vychutnat oblíbenou bábovku zase trochu jinak? Bábovka Albert plněná tvarohem je jednoduchá na přípravu. Stačí kakaové těsto, šťavnatá tvarohová náplň a skvělý dezert může do trouby.
Tvaroh v bábovce
V našich končinách co hospodyňka, to varianta bábovky. Téměř každá ji peče jinou a samozřejmě vždy výbornou. Dnes pro vás máme bábovku plněnou tvarohem.
Tvaroh může být v bábovce uvnitř, ale také právě v podobě náplně. V obou variantách je výsledkem báječně šťavnatý a vláčný moučník.
Mohlo by vás zajímat
Luxusní tvarohová bábovka
Tvaroh je nádherně šťavnatý, a když ho proložíme s kakaovým těstem, vznikne skvělá kombinace. Tvarohová náplň je vynikající s nádechem vanilky, což zajistí vanilkový cukr nebo vanilka a také i prášek vanilkového pudinku. Ještě šťavnatější bude, když do tvarohu dáme hrozinky nebo brusinky, alespoň propláchnuté vroucí vodou, lépe namočené v rumu.
Sladká chuť je lákavá. Dopřáváme si ji po jídle ve formě dezertů, mezi hlavními jídly jako cukrovinky nebo zákusky ke kávě. Často si připravujeme sladké snídaně, ideálně slazené medem nebo ovocem. A…
Bábovka Albert plněná tvarohem
Na přípravu plněné bábovky si připravte: 3 vejce, 150 g cukru krupice, 60 ml oleje, 100 ml mléka, 300 g polohrubé mouky, 2 lžíce kakaa a 1 prášek do pečiva. Na náplň: 500 g měkkého tvarohu, 2 žloutky, 4 lžíce moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 vanilkový pudink a 100-150 ml mléka. Dále: tuk na vymazání formy a hrubou mouku na vysypání.
Jak na to? Do mísy dejte tvaroh, žloutky, cukr, pudinkový prášek, vše rozmíchejte vidličkou a zalijte mlékem, znovu rozmíchejte.
Do mísy dejte celá vejce a cukr a rozšlehejte je do světlé husté pěny. Přilijte olej, mléko a vařečkou promíchejte. V míse smíchejte mouku s kakaem a práškem do pečiva. Po částech tuto moučnou směs vmíchejte do vaječné směsi bez tvarohu.
Troubu předehřejte na 180 °C. Formu vymažte tukem a vysypejte ji hrubou moukou. Dejte do ní trochu hnědého těsta a na ně menší polovinu tvarohu. Přikryjte další částí těsta a na ně zbytek tvarohu. Zbývajícím těstem tvaroh překryjte.
Formu vložte do předehřáté trouby a pečte asi 45 minut. Upečení vyzkoušejte vpíchnutím špejle (po vytažení z těsta musí zůstat špejle čistá, suchá, bez zbytků těsta). Pokud je vše v pořádku, může forma z trouby. Nechte ji trochu vychladnout (5-10 minut), a pak ji vyklopte z formy a nechte úplně vychladnout.
Náš tip: Připravte si vynikající bábovku Albert plněnou tvarohem podle následujícího videoreceptu:
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Co dobrého připravit z ananasu? Toto tropické ovoce si můžete vypěstovat doma v květináči
Zajímavé je, že na jedné rostlině vzniká jediné souplodí a rostlina po jeho dozrání obvykle zahyne. Ananasovníky se pěstují hlavně na plantážích a… Číst více
Sladké dobroty s kokosem. Recepty, které skvěle naladí na vánoční atmosféru
Venku se ochladilo a nevlídné počasí v nás vzbuzuje touhu po příjemné domácí pohodě. Můžeme si ji navodit přípravou domácích dobrot, do kterých… Číst více
Hostina na svatého Martina: Připravte si husí pečínku, svatomartinské rohlíčky nebo kaldoun!
Na svatého Martina nejlepší je husina, říká jedna… Číst více
Svatomartinské rohlíčky jako od babičky: Jednoduchý recept zvládne každý!
Hostina na svatého Martina právě začíná! Nasolte… Číst více
Malé občerstvení na cesty: Slané muffiny upečete raz dva. Jak je správně péct a co s čím kombinovat?
Slané muffiny jsou skvělou možností, jak si i na… Číst více
Svatomartinské rohlíčky podle staročeského receptu chutnají skvěle a provoní celý dům. S ořechovou náplní jsou dokonalé
Už jste někdy pekli martinské rohlíčky? Úžasné… Číst více
Den kompotovaného ananasu
Ananas původně pochází z Jižní Ameriky, našel si však cestu na karibský poloostrov Guadeloupe, kde jej spolu s Amerikou objevil Kryštof Kolumbus,… Číst více
12 receptů na nejoblíbenější sváteční pochoutky: Připravte si svatomartinské menu
S příchodem sv. Martina přichází sníh a zima, ale také období hodů. Hlavní roli ve svatomartinském menu hraje pečená husa se zelím a knedlíky,… Číst více
Ananasové kytičky z listového těsta jsou báječné. Postup ukážeme ve videonávodu
Inspirativní a přitom velmi jednoduché pohoštění pro rodinu i přátele? Tak přesně takové jsou ananasové kytičky z listového těsta. Jsou přímo… Číst více
Ananas v kuchyni: Zamilujete si ho v dezertech i ve sladkokyselé omáčce s masem
Ananas má velmi výraznou chuť a jeho šťávy mohou u citlivých osob vyvolat podráždění kůže i sliznice. S trochou opatrnosti si na něm ale může každý… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Babiččiny blbouny: Nadýchané sladké kynuté knedlíky s ovocnou náplní podle našeho receptu zvládete snadno
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Bábovičko, poveď se mi! Osvědčené triky, díky kterým snadno vyklopíte bábovku
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bezlepkové ovesné lívanečky s banánem
Přidáno před 5 hodinami
Cizrnové kari s brokolicí a rajčaty
Přidáno před 7 hodinami
Mrkvové muffiny s kokosem
Přidáno před 21 hodinami
Houbová omáčka s hovězím masem
Přidáno před 21 hodinami
Pánský štrůdl boubelák
Přidáno 10. 6. 2024 14:49
Smažená rýže zero waste
Přidáno 10. 6. 2024 14:48