Jak vymazat formu na bábovku. Názorné video předvede dva postupy
Bábovky patří mezi oblíbené moučníky našich babiček a receptů na chutná těsta máme v našem receptáři velký výběr. Jenže nestačí jen mít skvělé těsto, důležité je na závěr bábovku dobře vyklopit.
Jak vymazat formu na bábovku
Aby se bábovka dobře vyklopila a nebyla potrhaná, pomůže několik jednoduchých pravidel. Tím zásadním je správně vymazat formu na pečení. Ukážeme vám dva snadné způsoby vymazávání, a na vlastní oči uvidíte, který z nich je lepší.
- Nejprve první způsob: Kouskem chladného másla vymažeme formu. Jenže tuk se nedostane všude a zůstanou místečka, kterých se ani nedotkl. Formu pak vysypeme moukou. Na některých místech mouka nedrží.
- A druhý způsob: Tuk nejprve rozehřejeme a formu štětečkem vymažeme. Poté vysypeme moukou. Žádná místečka bez mouky nejsou vidět.
Co myslíte, při kterém postupu má bábovka větší šanci na úspěch?
A pokud vybíráte recept na chutnou bábovku, můžeme vám nabídnout ty nejlepší tipy z našeho receptáře.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Buchty po ránu: Noblesní medová bábovka Josefa Maršálka je vláčná díky jablkům, voní karamelem a její chuť je nadpozemská
Bábovka ze zakysané smetany s vůní skořice: Krásně vláčný lahodný moučník připravíte bez odvažování
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře
18. 4. 2023 13:04