Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bábovky patří mezi oblíbené moučníky našich babiček a receptů na chutná těsta máme v našem receptáři velký výběr. Jenže nestačí jen mít skvělé těsto, důležité je na závěr bábovku dobře vyklopit.

Jak vymazat formu na bábovku

Aby se bábovka dobře vyklopila a nebyla potrhaná, pomůže několik jednoduchých pravidel. Tím zásadním je správně vymazat formu na pečení. Ukážeme vám dva snadné způsoby vymazávání, a na vlastní oči uvidíte, který z nich je lepší.

  1. Nejprve první způsob: Kouskem chladného másla vymažeme formu. Jenže tuk se nedostane všude a zůstanou místečka, kterých se ani nedotkl. Formu pak vysypeme moukou. Na některých místech mouka nedrží.
  2. A druhý způsob: Tuk nejprve rozehřejeme a formu štětečkem vymažeme. Poté vysypeme moukou. Žádná místečka bez mouky nejsou vidět.

Co myslíte, při kterém postupu má bábovka větší šanci na úspěch?

A pokud vybíráte recept na chutnou bábovku, můžeme vám nabídnout ty nejlepší tipy z našeho receptáře.

Komentáře

Babička mě naučila používat na vysypávání bábovkové formy po vymaštění strouhanku místo mouky. Bábovka jde velmi dobře vyklopit a má krásně zlatou barvu a lepší chuť.

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky