Rumunská sarma
Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Energie | 9 052 kJ / 2 163 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 139,48 g |
Tuky | 121,22 g |
Vláknina | 7,05 g |
Cholesterol | 384 mg |
Sodík | 415 mg |
Sůl | 0,85 g |
Sacharidy | 126,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Podle Kluků v akci. Je to pokrm z rumuského Banátu, z obce Svatá Helena.
Sarmu jsem vždycky dělávala tak, že jsem povařila čerstvé zelné listy v octové vodě. Letos jsem při nakládání zelí zkusila naložit i celou půlku zelné hlávky kvůli tomuto pokrmu. Kysané listy jsou mnohem chutnější, už jinak dělat nebudu ;-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 11. 2015 11:46
zizala: Ja tiež nepestujem kapustu na záhrade. Chce to ale kupovať kapustu skutočne zimnú, vedieť od koho...aby nepodstrčil kapustu nie zimnú, ale nejakú poloneskorú odrodu. Ešte sa mi nestalo, aby tým kapustám niečo bolo, vždy sú parádne. A nakladám cca 30 rokov. Ono to ale vidieť na kapuste, či je skutočne zimná.
27. 11. 2015 11:18
tejaja: Celé hlávky už raději neriskuju, stávalo se mi, že uvnitř byly pohnilé a pod. A sama už nepěstuju, bez chemie mi na zelí řádily housenky běláska
magdalenka: Naložit jednotlivé listy je dobrý nápad dík
magdalenka: Naložit jednotlivé listy je dobrý nápad dík
27. 11. 2015 10:35
Ja si dávam pri nakladaní kapusty do suda 2-3 malé hlávky kapusty celé medzi narezanú. A keď k nej dorazím, mám krásne kyslú hlávku a robím plnenú kapustu.
http://www.toprecepty.cz/recept/15504-nakladane-ze...
http://www.toprecepty.cz/recept/15504-nakladane-ze...
27. 11. 2015 10:24
Listy na sarmu (alebo robím aj iné plnené kapustné listy -varia sa v kyslej kapuste) dávam hocikedy vykvasiť - rozobraté zvinuté listy vo veľkom3 litrovom pohári zalejem slanou vodu, vykysnú rýchlo - nechávam v kuchyni na linke. Ak napr. chcem variť v sobotu, v pondelok naložím.
27. 11. 2015 08:47
majda: Tak dej potom vědět, zda chutnalo
27. 11. 2015 08:39
Jdu na ně teď, dostala jsem na ně velkou chuť ale můj chlap to nemusí, já jsem na nich vyrostla a tak si je po dlouhé době zopáknuDávám bodíka za nápad
21. 11. 2011 21:14
Katka:Díky za info,kde zakoupit
Recept je lákavý+13
Recept je lákavý+13
21. 11. 2011 20:01
Toto máme moc rádi.Mňamka.
21. 11. 2011 19:48
Katka: Díky, to je dobrá zpráva pro ty, kdo mají do Makra přístup
21. 11. 2011 15:51
Moc zdravím,kyselé zelné hlávky zelí prodáva Makro.Balené po 2ks v zelenině.
21. 11. 2011 14:45
Krásný recept, ukládám si
21. 11. 2011 11:52
1974andrea: Já se přiznám, že čerstvý jsem neměla, mražený jsem dát zapomněla, takže taky bez kopru Myslím, že tam není nezbytný
21. 11. 2011 09:41
Taky dělám pouze ze spařených listů, vykvašené nemám, ale bylo by to z nich určitě výborné. Jen kopr jsem ještě nezkoušela
21. 11. 2011 08:18
Betina: Super, já recept přejmenuju, abych to nekomplikovala a budeme se těšit na ten Tvůj
20. 11. 2011 22:07
Betina: Bětko, moc Tě zdravím, taky mi tu moc chybíš. Doufám, že holčičky rostou do krásy a že si někdy uděláš chvilku času a dojdeš. Měj se krásně
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 1 hodinou
Lososová frittata
Přidáno před 1 hodinou
Křenový dip
Přidáno před 19 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 21 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 21 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 4 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 8 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 9 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 10 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 11 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 12 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 12 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 12 hodinami
Domácí marshmallow
Drahomirakotlanova uvařil před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Zjistili jsme, kde mají v Praze nejlevnější jahody: Kilo českých jahod pořídíte už za 110 Kč, hezky v košíku a u tramvaje
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Další recepty
Tématické fráze: rumunské národní jídlo sárma recept plněný zelný list rumunsko sárma rumunská jídla balené zelí v receptech rumunské jídlo balené zelné listy balene zeli rumunske recepty jugoslávská sarma rumunské jídla rumunská kuchařka mail scarma.it loc:cz rumunská jídla recepty recept sarma sarmy kluci v akci sarma zelný salát kluci v akci recept na balene zeli
Suroviny: listy zelné kysané, ocet, voda, sůl, cibule, olej, maso mleté, pepř, paprika sušená sladká, sůl, rýže, kopr, rajče loupané, chléb bílý, smetana kysaná
Rumunská sarma
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DJ2B
40 názorů